Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Karolins familj vänder sig direkt till mördaren

Karolin Hakim fördes till sin sista vila på S:t Pauli norra kyrkogård
Leende och glad. Den här bilden av Karolin har hennes familj godkänt för publicering i Kvällsposten. Foto: Privat
Kistan var smyckad med blommor och levande ljus när Karolin Hakim begravdes på onsdagen. Foto: JENS CHRISTIAN / KVP
Karolin Hakim. Foto: Privat / Privat

Efter begravningen av mördade Karolin Hakim, 31, vänder sig familjen direkt till personen som tog hennes liv.

”Må du ätas inombords av skuldkänslorna du kommer leva på resten av ditt liv”, skriver de i ett brev.

De tackar samtidigt alla som hedrade Karolin vid begravningen.

Karolin Hakim, som sköts till döds med sitt barn i famnen på Sergels väg i Malmö den 26 augusti, begravdes vid en öppen och offentlig ceremoni under onsdagen.

Efter en minnesstund på Luftkastellet fördes kistan till S:t Pauli Norra Kyrkogård för gravsättning. Vänner och anhöriga samlades därefter till en privat bjudning.

På kvällen fick Kvällsposten ett brev från familjen – dels ett tack för den stora uppslutningen som hedrat Karolins minne, dels ett meddelande till mördaren. 

Här är hela brevet

Så här skriver familjen:

”Först och främst vill familjen tacka och ge stor eloge till samtliga som valde att närvara och bidra på Karolins ceremoni och begravning. Efter ett sådant resultat kan vi inte vara mycket mer än stolta som familj och anhöriga till Karolin.

Karolin, du förtjänar all uppmärksamhet och vi kommer inte låta dig bli ännu ett fall som tystas ner. Vi har hela Sverige bakom oss och vi kommer hjälpas åt tillsammans för att du ska få din upprättelse.”

Sedan fortsätter familjen, och riktar sig till mördaren:

”Till dig som gjorde detta.

Du som hade modet att avrätta en oskyldig mamma, en oskyldig dotter, en oskyldig syster och en oskyldig vän. Må du ätas inombords av skuldkänslorna du kommer leva på resten av ditt liv. Oavsett hur omänsklig du är så har du förhoppningsvis ett hjärta, ett brustet hjärta som alltid kommer smärta.”

Läkaren Karolin Hakim, 31, mördades på Ribersborg i Malmö 26 augusti.

Utredningen fortsätter

Samtidigt fortsätter polisutredningen av mordet. På tisdagen offentliggjorde polisen en bild av bilen som användes vid mordet på småbarnsmamman.

Bilen, en Mercedes-Benz C 200, är tillverkad 2001 och är ljusgrå, Flera vittnen såg bilen och männen när den stod parkerad på Sergels väg på förmiddagen den 26 augusti. Föraren ska ha varit omaskerad.

Alla iakttagelser av Mercedesen är av intresse – var den har setts, var den har parkerats, var den har tankats, vem eller vilka som uppehållit sig vid den, om den har varit på verkstad för reparation eller däckbyte eller om den tvättats. 

Den 23-årige man som tingsrätten häktade som misstänkt för inblandning i mordet överklagade beslutet om häktning. Men hovrätten lät beslutet stå kvar.

– Han nekar till misstankarna. Jag kan inte säga mycket mer än så. Det är yppandeförbud och min klient vill inte att jag ska prata med media, har hans advokat Jesper Montan sagt.

Kvällspostens reporter Federico Moreno om mordet på Karolin Hakim och dagens begravning.