Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Karl Fredrik om stödet från Mandelmanns: ”Trygghet”

Vilka är paret Mandelmann?
Karl Fredrik Gustafsson har gjort succé i ”Karl Fredrik på Österlen”.
Foto: TOMMY HOLL / IBL
Karl Fredrik och sambon Petter har tagit hjälp av sina vänner Marie och Gustav Mandelmann under inspelningarna.
Foto: TOMMY HOLL / IBL

Med sitt eget program ”Karl Fredrik på Österlen” i TV4 slog Karl Fredrik Gustafsson genom för den breda publiken. 

För att hantera det nya livet som tv-personligheter har han och sambon Petter vänt sig till sina vänner – det rutinerade paret Mandelmanns. 

– Det känns tryggt att kunna bolla tankar och idéer med dem, säger Karl Fredrik som nu spelar in en ny säsong av tv-succén. 

Under våren presenterade sig Karl Fredrik Gustafsson, 33, och hans sambo Petter Kjellén, 37, på allvar med ”Karl Fredrik på Österlen” i TV4. I programmet får tittarna ta del av parets liv på 1600-talsgården i lilla Eklaholm på Österlen. 

Nu spelas en ny säsong in och den planeras ha premiär våren 2021. För Karl Fredrik och Petter har det blivit vardag att jämt och ständigt ha en kamera i bakhasorna. 

– Det gick fort att vänja sig, det gjorde vi redan under inspelningarna till första säsongen, säger Karl Fredrik. 

Det ligger enormt mycket arbete bakom ett avsnitt som inte syns i tv-rutan. 

– Det spelades in väldigt många timmar. Vi räknar med att vi spelade in hundra timmar till varje avsnitt som sedan klipps ner till en timme, säger Karl Fredrik. 

– Men varken jag eller Petter känner att det är något större problem, det är bara roligt. Alla i produktionen blir kolleger och vänner. Vi är ett väldigt nära team.

Paret Mandelmann, Gustav och Marie, är vänner till Karl Fredrik och Petter och fungerar ibland som ett bollplank.
Foto: CECILIA MÖLLER/TV4

Trots att både Karl Fredrik och Petter i olika sammanhang synts i ”Mandelmanns gård” var det ett stort steg att plötsligt spela in ett eget program. Men då var inte stödet långt borta. Bara ett par mil bort bort just paret Mandelmanns. 

– Marie och Gustav har varit väldigt delaktiga i processen som vänner. Det finns ett stort stöd.

Vad har ni fått hjälp med?

– Marie brukar säga att vi är så duktiga på vår grej att de inte behöver stötta oss men när det gäller vissa praktiska saker och andra aspekter är det bra att ha någon som man känner sig trygg med att bolla tankar och idéer med. 

Vad kan ni lära er av dem?

– Allt möjligt. De har ju hållit på så länge med det här i så många år innan vi startade så rutinen är stor. Det känns självklart att rådfråga dem. 

Nu ser Karl Fredrik fram emot att tittarna ska få lära känna dem ännu bättre under säsong två. 

– Ettan var bra men nu blir det ännu bättre. Jag bjuder på mig själv ännu mer och den är fullmatad med bra blomstertips. 

TV: Från första säsongen: 

Karl Fredriks fina ord om kärleken Petter.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!