Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Karl Erik Olsson (C) har avlidit: ”Modig”

Gått bort efter en tids sjukdom, meddelar Centerpartiet på sin hemsida.
Den före detta jordbruksministern, Europaparlamentarikern och riksdagsledamoten Karl Erik Olsson (C) har gått bort.
Foto: OLLE SPORRONG

Den före detta jordbruksministern, Europaparlamentarikern och riksdagsledamoten Karl Erik Olsson (C) har gått bort.

Det meddelar Centerpartiet på sin hemsida under söndagskvällen.

– Vi är många som minns Karl Erik Olsson med värme, säger Annie Lööf, partiledare för Centerpartiet, i ett pressmeddelande. 

Efter en tids sjukdom har Karl Erik Olsson, från Helsingborg, gått bort under lördagen. 

Det meddelar Centerpartiet på sin hemsida.

Karl Erik Olsson är för många känd som Sveriges tidigare jordbruksminister men han var också Europaparlamentariker och även riksdagsledamot för Centerpartiet. 

”Unik gärning”

Han har under sina fyrtio verksamma år haft många politiska uppdrag och haft som ambition att stärka jord- och skogsbruket samt landsbygdsutvecklingen, skriver Centerpartiet.

– Hans unika gärning under många decennier för att stärka den svenska landsbygden och lantbruket kan inte nog understrykas. Han har spelat en central roll för att minska antibiotikaresistensen, stärka djurskyddet och värna svenskt lantbruk, säger Annie Lööf, partiledare för Centerpartiet, i ett pressmeddelande. 

Annie Lööf är Centerpartiets partiledare.
Foto: FREDRIK WENNERLUND / STELLA PICTURES

Blev 82 år gammal

Hon fortsätter.

– Vi är många som minns Karl Erik Olsson med värme. En modig, rakryggad politiker med stort engagemang som varit en stor inspiration och förebild för många generationers centerpartister. Han var nyfiken på vad som väntade runt hörnet, fastnade aldrig i det förgångna utan använde sin djupa erfarenhet till att se bakom hörnet och ta sig an framtiden med optimism och hopp. En värderingsdriven person som klart stod upp för alla människors lika rätt och värde, för medmänsklighet och för internationellt samarbete.

Karl Erik Olsson blev 82 år gammal och lämnar sin fru och tre barn i stor sorg och saknad, skriver Centerpartiet. 

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!