Kanye West hyllar Ikea på Twitter efter sitt möte med designchefen Marcus Engman.Kanye West hyllar Ikea på Twitter efter sitt möte med designchefen Marcus Engman.
Kanye West hyllar Ikea på Twitter efter sitt möte med designchefen Marcus Engman.
På kvällen åtnjöt han en risotto på Brasseriet Goaroije tillsammans med ett stort sällskap. Foto: Hampus Lundberg AnderssonPå kvällen åtnjöt han en risotto på Brasseriet Goaroije tillsammans med ett stort sällskap. Foto: Hampus Lundberg Andersson
På kvällen åtnjöt han en risotto på Brasseriet Goaroije tillsammans med ett stort sällskap. Foto: Hampus Lundberg Andersson
Superstjärnans besök i svenska Älmhult blev stort även i internationella medier.Superstjärnans besök i svenska Älmhult blev stort även i internationella medier.
Superstjärnans besök i svenska Älmhult blev stort även i internationella medier.

Kanyes mysiga middag i Älmhult

Publicerad

Kanye West hyllar Ikea på Twitter efter sitt möte med designchefen Marcus Engman.

Stjärnan ska sammantaget vara supernöjd med sitt besök i Älmhult. På kvällen åtnjöt han en risotto på Brasseriet Goaroije tillsammans med ett stort sällskap.

– Det var fantastiskt trevligt. Han var väldigt sympatisk och njöt av maten. Det var en uppmärksammad dag i lilla Älmhult, säger krögaren Mats Stjernqvist.

Det var i går som sociala medier exploderade: "Kanye West är på Ikea i Älmhult!" Och ryktet visade sig stämma. Den världsberömda artisten spatserade glad i hågen omkring i Ikeas lokaler. På bilder som uppmärksamma besökare tog under besöket syns Kanye West sitta i möte och skratta.

Stjärnan skriver på sitt twitterkonto: "Superinspirerad av mitt besök på Ikea i dag, ett fantastiskt företag .... mitt huvud är fullt av idéer".

 

 

– Det är självfallet roligt att höra att han uppskattade besökt och blir inspirerad av att vara hos oss, säger Jakob Holmström, pressansvarig på Ikea.

Det var Kanye West själv som tog initiativet till att besöka möbeljätten i Älmhult. Och det var designchefen Marcus Engman han hade ett möte med.

Nyfiken på Ikea

– Det finns i dagsläget inga planer på designsamarbeten med Ikea och Kanye West. Han kom till oss för att han är nyfiken på hur vi jobbar, säger Jakob Holmström.

Efter sitt besök på Ikea Democratic Design Center hade drygt 100 fans som hört att artisten var i stan samlats utanför för att få träffa honom. Kanye West ska ha fått frågan om han ville undvika uppståndelsen och gå ut en bakväg men han valde att gå ut den vanliga vägen och möta de förväntansfulla fansen för en pratstund innan han försvann i en bil.

– För oss var ju det här en speciell dag med mycket tryck men för honom var det nog som vilken dag som helst, säger Jakob Holmström.

Fruktade kaos

Senare på kvällen var det dags för superstjärnan att göra Älmhult. Middagen hade bokats på Brasseriet Goaroije klockan 19. Krögaren Mats Stjernqvist säger till Kvällsposten att det stämmer att rapparen besökte restaurangen.

– De käkade middag här, ett sällskap. Han var här med sina vänner och bekanta, säger han och fortsätter:

– Det var fantastiskt trevligt. Han var väldigt sympatisk och njöt av maten. Det var en uppmärksammad dag i lilla Älmhult.

Mats Stjernqvist avslöjar att Kanye West avnjöt en risotto till huvudrätt och att han ska ha varit mycket belåten med måltiden, skriver Smålänningen.

Många nyfikna fans samlades utanför restaurangen i samband med världsstjärnans besök.

– Han hade en egen livvakt med sig, vi var oroliga för att det skulle bli kaos med alla fans utanför. Men det löste sig smidigt, det var lugnt, säger Mats Stjernqvist.

"Han log mot oss"

Kanye West och hans följe ska efter middagen ha dragit sig tillbaka i ett slutet rum, dit bara personal släpptes in. Sällskapet lämnade restaurangen vid 22-tiden.

En av dem som lyckades få ett kort snack med rapparen, Senait Sewit, 19, säger till Kvällsposten:

– Han tog sin tid och signerade våra tröjor och hälsade på oss, och vi berättade hur mycket vi gillar honom. Han log mot oss och var jättetrevlig.

Kanye Wests visit i Småland blev under gårdagen en världsnyhet och flera utländska medier rapporterade om händelsen, bland annat Daily Mail, NY Daily News, The Independent och Sky News.

Det är inte första gången som Kanye West kommer till Sverige för ett förutsättningslöst möte. Vintern 2009 dök han upp modeföretaget Acnes kontor i Gamla stan och hade ett omtalat möte med designern Jonny Johansson.

Malin Forsberg
Malin Forsberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag