Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kanyes mysiga middag i Älmhult

Kanye West hyllar Ikea på Twitter efter sitt möte med designchefen Marcus Engman.
På kvällen åtnjöt han en risotto på Brasseriet Goaroije tillsammans med ett stort sällskap. Foto: Hampus Lundberg Andersson
Superstjärnans besök i svenska Älmhult blev stort även i internationella medier.

Kanye West hyllar Ikea på Twitter efter sitt möte med designchefen Marcus Engman.

Stjärnan ska sammantaget vara supernöjd med sitt besök i Älmhult. På kvällen åtnjöt han en risotto på Brasseriet Goaroije tillsammans med ett stort sällskap.

– Det var fantastiskt trevligt. Han var väldigt sympatisk och njöt av maten. Det var en uppmärksammad dag i lilla Älmhult, säger krögaren Mats Stjernqvist.

Det var i går som sociala medier exploderade: "Kanye West är på Ikea i Älmhult!" Och ryktet visade sig stämma. Den världsberömda artisten spatserade glad i hågen omkring i Ikeas lokaler. På bilder som uppmärksamma besökare tog under besöket syns Kanye West sitta i möte och skratta.

Stjärnan skriver på sitt twitterkonto: "Superinspirerad av mitt besök på Ikea i dag, ett fantastiskt företag .... mitt huvud är fullt av idéer".

 

 

– Det är självfallet roligt att höra att han uppskattade besökt och blir inspirerad av att vara hos oss, säger Jakob Holmström, pressansvarig på Ikea.

Det var Kanye West själv som tog initiativet till att besöka möbeljätten i Älmhult. Och det var designchefen Marcus Engman han hade ett möte med.

Nyfiken på Ikea

– Det finns i dagsläget inga planer på designsamarbeten med Ikea och Kanye West. Han kom till oss för att han är nyfiken på hur vi jobbar, säger Jakob Holmström.

Efter sitt besök på Ikea Democratic Design Center hade drygt 100 fans som hört att artisten var i stan samlats utanför för att få träffa honom. Kanye West ska ha fått frågan om han ville undvika uppståndelsen och gå ut en bakväg men han valde att gå ut den vanliga vägen och möta de förväntansfulla fansen för en pratstund innan han försvann i en bil.

– För oss var ju det här en speciell dag med mycket tryck men för honom var det nog som vilken dag som helst, säger Jakob Holmström.

Fruktade kaos

Senare på kvällen var det dags för superstjärnan att göra Älmhult. Middagen hade bokats på Brasseriet Goaroije klockan 19. Krögaren Mats Stjernqvist säger till Kvällsposten att det stämmer att rapparen besökte restaurangen.

– De käkade middag här, ett sällskap. Han var här med sina vänner och bekanta, säger han och fortsätter:

– Det var fantastiskt trevligt. Han var väldigt sympatisk och njöt av maten. Det var en uppmärksammad dag i lilla Älmhult.

Mats Stjernqvist avslöjar att Kanye West avnjöt en risotto till huvudrätt och att han ska ha varit mycket belåten med måltiden, skriver Smålänningen.

Många nyfikna fans samlades utanför restaurangen i samband med världsstjärnans besök.

– Han hade en egen livvakt med sig, vi var oroliga för att det skulle bli kaos med alla fans utanför. Men det löste sig smidigt, det var lugnt, säger Mats Stjernqvist.

"Han log mot oss"

Kanye West och hans följe ska efter middagen ha dragit sig tillbaka i ett slutet rum, dit bara personal släpptes in. Sällskapet lämnade restaurangen vid 22-tiden.

En av dem som lyckades få ett kort snack med rapparen, Senait Sewit, 19, säger till Kvällsposten:

– Han tog sin tid och signerade våra tröjor och hälsade på oss, och vi berättade hur mycket vi gillar honom. Han log mot oss och var jättetrevlig.

Kanye Wests visit i Småland blev under gårdagen en världsnyhet och flera utländska medier rapporterade om händelsen, bland annat Daily Mail, NY Daily News, The Independent och Sky News.

Det är inte första gången som Kanye West kommer till Sverige för ett förutsättningslöst möte. Vintern 2009 dök han upp modeföretaget Acnes kontor i Gamla stan och hade ett omtalat möte med designern Jonny Johansson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!