Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kanin dumpades i hettan – nära att dö

Här är de vanligaste brotten i Sydsverige.
Kaninen dumpades utanför DollarstoreFoto: Privat
Magnus Kroon, butiksföreståndare för Dollarstore i OskarshamnFoto: Privat

Instängd i en bur och mitt under brännande sol dumpades på tisdagen en kanin utanför Dollarstore på tisdagen.

En lapp gav följande information: ”Ger en kanin som present. Gratis!”

– Det är fruktansvärt – man är nog inte normalt funtad om man kan göra en sån här sak, säger Magnus Kroon, butiksföreståndare.  

Tisdagen har på många håll bjudit på hög värme – inte minst i Oskarshamn på ostkusten där det bjudits på höga temperaturer.

Butiksföreståndare beskriver det som att det intill husväggen i centrala delen av staden var mycket varmt. Och i hettan hittades vid 15.30-tiden en kanin, som dumpats utanför butiken, som Barometern var först att rapportera om.

– Det var en kund som kom in och berättade för min kollega att det stod en bur utanför med en kanin i. Hon tog berättade för mig och jag tog in buren, säger Magnus Kroon.

– Det har varit en 28-29 grader här i dag, och mot en betongvägg där det varit vindstilla har det nog varit ännu varmare. 

”Ger en kanin som present”

Magnus beskriver det som att kaninen var illa däran. Den skakade och repade sig inte förrän en knapp halvtimme efter att den kommit in till ett kontor i butiken, där den fick vatten.

– Den stod nog inte utomhus så länge, för jag var ute en stund tidigare. Säg att den stått där 15-20, men det räckte för att kaninen skulle bli riktigt het. Det tog nog 20-25 minuter innan den började dricka vatten, berättar Magnus Kroon.

Lappen som låg över kattburen.Foto: Privat

Ovanpå kattburen hade personen som lämnat kaninen skrivit en lapp: 

”Ger en kanin som present. Gratis”

–Det är fruktansvärt – man är nog inte riktigt normalt funtad om man kan göra en sån här sak.

Men historien om den dumpade kaninen ser dock ut att bli en solskenshistoria, till slut. En av de anställda, Lisa Fransson, berättar för Barometern att kaninen kommer att flytta med henne till landet.

– Jag har bestämt mig för att ta hand om den och låta den bli stallkanin, säger hon.