Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kändiskocken Möller dömd efter krocken

På torsdagen dömdes tv-kocken Jan Boris-Möller för trafikolyckan han vållade förra året. Foto: Pernilla Wästberg
Han skulle byta fil, tittade lite för länge i backspegeln och uppfattade inte att bilarna framför honom hade stannat. I en av bilarna satt en 23-årig man som fick whiplashskador av smällen bakifrån. Foto: Joachim Wall

På torsdagen dömdes tv-kocken Jan Boris-Möller för trafikolyckan han vållade förra året. Den kostade honom 50 dagsböter på sammanlagt 11 000 kronor.

Men han tycker ändå det är skönt att allt är över.

– Jag har tänkt på det här på kvällarna när jag gått och lagt mig, säger han.

Jan Boris-Möller, 58, krockade i november förra året i norra utkanten av Lund. Han skulle byta fil, tittade lite för länge i backspegeln och uppfattade inte att bilarna framför honom hade stannat.

Han bromsade men körde in i bilen framför. I den satt en 23-årig man som fick whiplashskador av smällen bakifrån. Han har varit sjukskriven på heltid sedan olyckan men försöker just nu åtminstone trappa ner på smärtstillande tabletter.

Vållande till kroppsskada

Därför dömdes Jan Boris-Möller nu för vållande till kroppsskada.

Han förnekar inte alls sin skuld till händelsen men understryker att det bara handlade om ett ögonblicks bristande uppmärksamhet – som han nu fått stå till svars för.

– Det var en märklig upplevelse att vara åtalad. Jag ville gärna ha ett ombud men jag hade inte rätt till offentlig försvarare och mitt försäkringsbolag ville inte betala för en. Så jag skötte själv mitt försvar, säger Jan Boris-Möller.

"Bara att betala"

– Jag erkänner att jag har åsamkat den här killen skada. Jag trodde jag skulle berätta min version i rätten men jag fick bara bemöta åklagarens anklagelser.

Jan Boris-Möller tycker också det känns lite konstigt att han fick 11 000 kronor i böter medan en kvinna som i sin tur körde in i hans bil bakifrån vid olyckan klarade sig undan med 2 000 kronor.

– Men man får ta det som det är. Det är väl bara till att svälja det här och betala för sig, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!