Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Känd kriminell begärd häktad för mord på Censorsgatan

De fyra männen besköts med automatvapen på Censorsgatan i september 2016. En av dem, en 19-åring, dog. Foto: Fritz Schibli
Den här pistolen hittade polisen på ett kafé när 25-åringen umgicks med en 30-årig man som senare mördades på en p-parkeringsplats i Malmö. Foto: Polisen

I två månader har polisen jagat den efterlyste 25-åringen.

I dag begärs han häktad som misstänkt för inblandning i mord, försök till mord och framkallande av fara för annan på Censorsgatan i Malmö.

25-åringen tillhör den hårda kärnan av kriminella i Malmö.

Den 25-årige mannen blev anhållen i sin frånvaro den 1 november förra året. Sedan dess har polisen sökt honom för misstänkt inblandning i den våldsamma skjutningen med automatvapen vid en innergård på Censorsgatan i Malmö den 25 september 2016.

I dag begärdes han häktad av kammaråklagare Lars Wilhelmsson. 25-åringen har under många år tillhört den hårda kärnan av kriminella i Malmö och har förekommit som misstänkt i minst två mordutredningar bland annat mordet vid Mobilia i Malmö den 31 januari 2015. 

LÄS MER: Maffiamordet en gåta för polisen 

Han avfördes senare från båda utredningarna. 25-åringen var bekant med den 30-årige man som i februari 2016 sköts ihjäl sent på natten på en parkeringsplats i Malmö. Det mordet är fortfarande inte löst.

Greps med 30-åring som senare mördades

Året innan greps 25-åringen på ett kafé i Malmö tillsammans med 30-åringen och tog då på sig innehavet av en pistol som polisen hittade vid deras bord. Han tog senare tillbaka erkännande efter att 30-åringen sagt till  polisen att pistolen tillhörde honom.

Vid skjutningen på Censorsgatan sköts en 19-årig man till döds, tre skadades. Männen som sköt jagade deras bil och sköt från mopeder. Skottlossningen inträffade i ett bostadsområde och kulor träffade bland annat fönster till en lägenhet

Sedan tidigare är två män misstänkta för inblandning i skottlossningen, en 20-åring och en 21-åring. Båda avtjänar för närvarande fängelsestraff. 

Den 25-åringen mannen misstänks för att tillsammans med dem ha skjutit mot bilen på Censorsgatan. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!