Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kan slå Beyoncé – i kväll intar Guns N' Roses Köpenhamn

Guns N' Roses uppträdde på festivalen Sweden Rock 2010.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN
Foto: NICHOLE/X17ONLINE.COM / ALL OVER PRESS X17

Ett hårdrocksband som inte har släppt en jättesingel sedan 1994 är ute på turné. 

Ikväll gästar det amerikanska rockbandet Guns N' Roses Parken i Köpenhamn.

– Jag hoppas att det kommer bli en stor show. Och så hoppas jag att de spelar ”Yesterdays”, för jag har inte hört den live tidigare. Sen gillar jag också ”This I Love” och Don't Cry” berättar ett fan för Ekstrabladet.  

Guns N’ Roses är just nu ute på sin världsturné och på torsdag spelar det hyllade hårdrocksbandet i Stockholm. Men redan i kväll intar de grannlandet för en spelning på Parken i Köpenhamn.

Och på scenen kommer även svenskar att ta plats. Som förband står det svenska rockbandet Backyard Babes och det skotska rockbandet Biffy Clyro som kommer att värma upp publiken. 

Strax innan midsommar gjorde Guns N’ Roses två konserter i London där de uppträdde för en publik beståendes av omkring 160 000 personer. 

Men svenskarna har dock haft fullt upp med Coldplay som spelade på Ullevi. 

Slår Beyoncé

Det är tyst om Guns N’ Roses som tycks leva i skuggan av Coldplays spelningar på Ullevi. Och den yngre generationen verkar vara mer intresserade av Coldplay. Däremot har den aktuella turnén ”Not in this lifetime” dragit in över två miljarder, vilket Forbes rapporterar. 

Nu tyder allt på att de slår Beyoncés framgångsrika ”The Formation Tour” från förra året. 

Fans laddar upp

I Danmark driver 46-åriga Michael Jeppesen och Danmarks kanske största Guns N’ Rosesfan ett forum för alla danska Guns N’ Roses fans. På hemsidan publiceras allt som har med Guns N’ Roses att göra. 

– Jag hoppas att det kommer bli en stor show. Och så hoppas jag att de spelar ”Yesterdays”, för jag har inte hört den live tidigare. Sen gillar jag också ”This I Love” och Don't Cry” berättar han för Exstrabladet. 

Några av bandets mest kända låtar är "Welcome to the Jungle", "Paradise City" och "Sweet Child O'mine".

En av de bäst säljande genom tiderna

Guns N’ Roses bildades i Los Angeles år 1985 och då bestod den klassiska uppsättningen av sångaren Axl Rose, gitarristerna Slash och Izzy Stradlin, basisten Duff McKagan och trummisen Steven Adler. Men under åren har truppen bytts ut och medlemmar har tillkommit. 

Guns N’ Roses har sammanlagt gett ut sex studioalbum som har sålt över 100 miljoner exemplar runtom i världen. Något som gör gruppen till ett av de bäst säljande banden genom tiderna. 

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!