Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kampsportgala urartade – publiken började slåss

Kampsportsgalan hölls i Halmstad. Den här bilden är tagen vid ett annat tillfälle och i en annan lokal.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

En uppvisningsgala i en boxningsring slutade med upplopp och vild kalabalik där alla slogs med alla.

Polisen i Halmstad utreder nu vad som hänt. Flera anmälningar har rubricerats som misshandel och grov misshandel, skriver Hallandsposten.

Det var i lördags kväll som galan hölls i Halmstads Lives lokaler, en multiarena för konserter och andra arrangemang i centrala Halmstad. Bakom arrangemanget stod Roast Live, en underhållningswebbplats.

Men redan tidigt i matchen reagerade publiken på att en av deltagarna agerade osportsligt som drämde till flera slag i ansiktet på motståndaren efter att ringdomaren stoppat kampen.

Medan aktörerna hängde över repen ska delar av publiken ha tagit sin i ringen och börjat slåss med varandra.

Och de som inte aktivt deltog i kalabaliken ska ha stått vid sidan om och kastat in stolar, glas och flaskor, skriver tidningen.

Stort gruppslagsmål

Det hela utvidgades till ett stort gruppslagsmål och den första polispatrullen som anlände till platsen tvingades retirera.

Polisen misstänker att delar av händelseförloppet, kanske hela, var ett arrangerat slagsmål.

Polisen har ändå skrivit flera anmälningar och rubricerat händelserna som både misshandel och grov misshandel. Man utreder även om det förekommit brott mot ordningslagen.

– Det var inte inom ramen för något förbund. Vi ska utreda vem som stod som arrangör, vi vet ju redan vem som hyrt lokalerna, säger Mikael Eliasson, lokalpolisområdeschef till Hallandsposten.

Polisen kände inte till arrangemanget i förväg. Man vet dock att det förekommit liknande arrangemang på annat håll i landet.

– Det var otrevliga scener som utspelade sig på platsen, säger Eliasson.