Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kamprads nya miljongåva – hjälper svenska sjukvården

Enligt Anders Ebbessen, överläkare vid Ljungby lasarett, har Kamprad skänkt pengar tidigare till sjukhuset, men det här är den enskilt största donationen. Foto: TV4.
Pengarna ska gå till en så kallade CT-skanner vid röntgenavdelningen på sjukhuset. Foto: Totte Lindberg.
Sedan ett par år tillbaka finns Familjen Kamprads stiftelse, men de 4,5 miljonerna kommer inte från stiftelsen utan från Ingvar Kamprads egen ficka. Foto: Patrik C Österberg/All Over Press.

Här är Ingvar Kamprads nya miljongåva.

Ikea-grundaren skänker 4,5 miljoner till Ljungby lasarett, skriver Smålandsposten.

– Ja, det stämmer att det är Ingvar själv som donerar dessa pengar och inte stiftelsen, säger Marie Jadner på Region Kronoberg.

Pengarna ska gå till en så kallade CT-skanner vid röntgenavdelningen på sjukhuset.

Enligt Anders Ebbessen, överläkare vid Ljungby lasarett, har Kamprad skänkt pengar tidigare till sjukhuset, men det här är den enskilt största donationen.

Sedan ett par år tillbaka finns Familjen Kamprads stiftelse, men de 4,5 miljonerna kommer inte från stiftelsen utan från Ingvar Kamprads egen ficka.

Ikea-anställda fick 13 000 kronor i julbonus

Tidigare i veckan gav den svenska möbeljätten sina anställda totalt en miljard att dela på i julbonus genom sitt lojalitetsprogram "Tack!".

– Våra medarbetare är otroligt viktiga för oss. Tack! är ett sätt att tacka våra medarbetare för deras lojalitet och det känns roligt att vi har möjlighet att dela med oss på detta sätt, säger Karin Bergman, HR-chef för Ikea-koncernen i Sverige.

Julbonusen gäller alla anställda – och de får samma summa oavsett vilken position de jobbar på och vilken lönenivå de har.

– Vi jobbar aktivt varje dag med att försöka vara en fantastisk arbetsplats, uppmärksamma individen och se till så att alla trivs, utvecklas och vill stanna hos oss, säger Karin Bergman. 

Försäljning på 325 miljarder globalt

Möbeljätten har i dag 20 varuhus i Sverige och totalt 11 500 medarbetare.

Under 2017 landade den totala försäljningen för Ikea Sverige, som har ett brutet räkenskapsår, på 16,4 miljarder kronor.

Globalt redovisar man en försäljning på runt 325 miljarder kronor.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!