Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kamprads julklapp till personalen: 26 900 kr

Ingvar Kamprad.
Foto: Mats Samuelsson

Julen är räddad för alla Ikea-anställda.

Lagom till decemberhögtiden tackar Ingvar Kamprad de anställda med 26 900 kronor i extra pensionsavsättning.

– Det spelar ingen roll vilken enhet du tillhör, vilken position eller lönenivå du har, säger Daniela Rogosic, pressansvarig på Ikea Sverige, till näringslivssajten 8till5.se.

För ganska precis ett år sedan presenterade möbeljätten Ikea lojalitetsprogrammet "Tack!". Programmet gör alla medarbetare, som jobb inom Ikea under minst fem år, kvalificerade till en pensionsbonus.

– Tack! är vårt sätt att visa uppskattning för alla medarbetares lojalitet och tacka för deras bidrag till Ikeas framgång. Programmet har inspirerats av Ingvar Kamprads önskan att dela framgången med medarbetarna, sa Peter Agnefjäll, koncernchef och vd för Ikea Gruppen, i ett pressmeddelande i samband med lanseringen 2013.

Då sattes också en inbetalning på 100 miljoner euro in som skulle fungera som grundplåt till programmet. Under torsdagen meddelade Ikea, i ett nytt pressmeddelande, att avsättningen för 2014 är ytterligare 100 miljoner euro. Detta innebär att den totala summan i "Tack!" nu uppgår till 200 miljoner euro.

2014: 26 900 kronor

Årets avsättning blir därför 26 900 kronor för en heltidsanställd – oavsett enhet, position och lönenivå. Pengarna får de anställda sedan ta del av när de går i pension.

– Alla medarbetare som arbetar inom Ikeagruppen är berättigade årets avsättning, när man har arbetat fem år är man också kvalificerad för att ta emot tilldelning, säger Daniela Rogosic till 8till5.

Bara i Malmö och Helsingborg har Ikea drygt 2 300 anställda. Totalt beräknas företaget ha uppemot 135 000 medarbetare i 43 länder.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!