Kameraövervakningen på Möllevångstorget har inte gett något resultat.
Kameraövervakningen på Möllevångstorget har inte gett något resultat.

Kameraövervakning av Möllevången resultatlös

Publicerad
Uppdaterad
MALMÖ. Kameraövervakningen av Möllevångstorget i Malmö ser ut att ha blivit ett riktigt praktfiasko.
Inte ett enda brott har lösts. Och ingen brottsling har fångats.
Dessutom har hela systemet havererat. Överföringen av bilder från kamerorna till polisen har inte fungerat sedan i våras, enligt Sydsvenskan.

Dålig kvalitet

Kamerorna installerades för fem år sedan och redan från början var kvaliteten dålig. Polisen har kunnat se att något händer, men inte vem som gjort vad. - Jag har suttit och tittat på filmerna många gånger efter att det har hänt någonting, men det har inte gett något, säger kommissarie Erik Jeppsson vid polisens länskommunikationscentral. Malmöpolisens ledning tror ändå att kamerorna bidragit till minskad brottslighet vid torget. - Det går inte att mäta, utan det är mer en känsla, säger tillförordnade polischefen Jarl Holmström.
Magnus Gatemark
Magnus Gatemark

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag