Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kalmar nominerar Magdalena Andersson till partiordförande

Finansminister Magdalena Andersson (S) kan bli Sveriges första kvinnliga statsminister
Finansminister Magdalena Andersson (S).
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Stefan Löfvén avgår på partikongressen i november.
Foto: OLLE SPORRONG

Socialdemokraterna i Kalmar län nominerar Magdalena Andersson till partiordförande, rapporterar Sveriges Radio

– Vi tycker att Magdalena Andersson är den som kan leda vårt parti på ett utmärkt sätt framöver, säger Anders Henriksson, ordförande i Kalmar län i ett pressmeddelande.

Under tisdagen nominerade Socialdemokraternas distriktsstyrelse i Kalmar län Magdalena Andersson (S) till partiordförande. Kalmar län följer flera distrikt som tidigare nominerat finansministern. I går valde även distriktsstyrelserna i Göteborg och Kronobergs län att nominera Andersson till partiledare.

Majoriteten av S-distrikten i Sverige har sedan tidigare nominerat Magdalena Andersson till ordföranderollen. Däribland partiets största distrikt, Stockholm. 

– Hon har en kompetens som ingen kan ifrågasätta, är en skicklig debattör och drivs av ett brinnande engagemang för ökad jämlikhet, sa ordförande Socialdemokraterna i Stockholms län, Åsa Westlund då.

Löfven undviker frågan: ”Sorry”

Mötte pressen innan riksdagens öppnande under tisdagen.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!