Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kallbadhuset i Skanör tvingas stänga – pandemin sätter stopp

Nicholas Hörlin är delägare kallbadhuset som tvingas slå igen på obestämd tid.
Foto: CHRISTER WAHLGREN

Kallbadhuset i Skanörs hamn stänger på obestämd tid.

Orsaken är den nya pandemilagen – man klarar inte kraven på begränsat antal besökare eftersom verksamheten är obemannad, skriver Sydsvenskan

Än så länge har det gått bra att följa pandemirestriktionerna på kallbadhuset i Skanör, säger delägaren Nicholas Hörlin. Restriktionerna har bland annat handlat om ett maxtak på åtta besökare per bastu.

– Nu är vi ju lite mindre än Pålsjöbaden och de stora kallbadhusen. Folk känner igen varandra, och respekterar avstånd, säger han till Sydsvenskan.

Kallbadhuset obemannat

Men i och med att rekommendationerna numera är lagar blir det besvärligare. Eftersom kallbadhuset är obemannat finns ingen personal som kan beräkna antalet besökare. Därför har man tagit beslutet att stänga på obestämd tid.

– Jättetrist. Vi har haft en kanonstart sedan vi öppnade i juli. Framförallt under hösten när det blev kallt och folk ville kallbada i större utsträckning än vi ursprungligen räknat med. Hela trenden kring kallbad har totalt boomat, säger Nicholas Hörlin till Sydsvenskan

Kallbadhuset räknar med att den stora förlusten kommer att ligga bland de som köper dagskort och nya medlemmar. För att kompensera de som redan är medlemmar har de tagit beslutet att förlänga medlemskapet med lika lång tid som verksamheten håller stängt.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!