Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kallade tjänsteman ”jävla kärring” – nu avgår Malin Henriksson (L)

Malin Henriksson (L), lämnar posten som ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Ystad efter att ha kallat en chef där för ”jävla kärring”. Foto: Pressbild
Det var i pausen under ett politiskt sammanträde i Simrishamn som Malin Henriksson (L) skrev ”Jävla kärring”.Foto: ANDERS GRONLUND / ANDERS GRÖNLUND, KVÄLLSPOSTEN. ANDERS GRÖNLUND

Under pausen i sammanträdet i barn- och utbildningsnämnden tappade nämndens ordförande Malin Henriksson humöret.

Hon kallade en tjänsteman för ”jävla kärring”

Nu lämnar hon posten som ordförande, skriver Ystads Allehanda.

Det numera välbekanta utbrottet skedde i en paus under sammanträdet med barn- och utbildningsnämnden. Ett fönster stod öppet när Malin Henriksson skrek: ”Den jävla kärringen kan spara sina jävla miljoner själv.”

Uttalandet snappades upp i Ystads Allehanda och snart växte kritiken, bland annat gick oppositionen ut och krävde att Malin Henriksson borde avgå.

Händelsen fick stor spridning. Tjänstemän skrev efter sammanträdet till kommunalråd och ifrågasatte om man som förvaltningschef ska behöva tolerera sådan behandling, rapporterar YA.

Malin Henriksson är ångerfull

Och det väljer hon nu att göra. I en intervju med Ystads Allehanda  berättar Malin Henriksson på torsdagen att hon hoppar av som ordförande.

– Min person överskuggar politiken som måste drivas i dessa kristider, säger hon till tidningen.

Hon berättar att hon känner ånger över hur hon uttryckte sig och konstaterar att så ska man inte säga.

– Jag tror att vem som helst hade känt sig frustrerad i situationen jag var i. Jag kände mig lurad, pressad och var väldigt arg. När jag blir arg så svär jag. Och jag upplevde att jag sa mitt hjärtas mening bland vänner, säger Malin Henriksson till YA.

I en kommentar till Kvällsposten konstaterar hon att det hela var olämpligt.

– Jag har ett stort engagemang och var väldigt arg här. När jag blir arg händer det att jag svär. Det är klart att jag ångrar att jag sa olämpliga saker men jag ångrar inte att jag blev arg, absolut inte.

Stannar i politiken

Hon lämnar dock inte politiken utan kommer att fortsätta, bland annat med uppdraget som ordförande i sjukhusstyrelsen i Ystad.

Malin Henriksson understryker att hon själv valt att lämna uppdraget som ordförande i barn- och utbildningsnämnden och att hon vill fortsätta arbeta för kommunens bästa.

Har du efter detta märkt att du svär lite mindre?

– Nej, det borde jag kanske göra men nej. Däremot har jag rannsakat mig själv på andra sätt. 

Ladda ner Kvällspostens nyhetsapp • Snabbt • Gratis • EnkeltFoto: Kvällsposten