Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kalabalik i Malmö – slogs med dammsugarrör

Se senaste nyheterna med Expressen TV

Ett större bråk med uppemot 30 personer inblandade bröt ut i Malmö på söndagskvällen, enligt vittnen.

De har slagits med tillhyggen och dammsugarrör.

Efteråt kom två ytterligare larm om bråk i området.

Polisen fick in flera larm från boende i närheten av Folkets park i Malmö vid 19.50-tiden. Vittnen beskriver bråket som något familjerelaterat.

– Vi har ett 30-tal personer inblandade i detta. Här har man sett tillhyggen i form av något järnrör, något dammsugarrör, och någon form av påk också. Slåss rejält, enligt uppringarna, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson.

Bråket avstyrdes relativt snabbt och ingen person behövde föras till sjukhus.

Två i fyllecell

– Inget brott konstaterat mer än två stycken som ska tillbringa natten i fyllecell, och en misstänkt för våldsamt motstånd mot polis. Det är ingen som vill anmäla någonting, säger Evelina Olsson.

Men bara en halvtimme senare kom nya samtal från vittnen om att personer som deltagit i bråket förflyttat sig några hundra meter och börjat slåss på nytt. Polisen har varit på plats och det finns inga uppgifter om att någon skadats allvarligt.

– Det var lugnt när vi kom dit, eventuellt kommer vi att upprätta en anmälan om misshandel, säger Olsson.

Tredje larm om bråk

Ytterligare inringare larmar sedan om ett större bråk på en annan gata. Polisen skriver på sin hemsida att ett tiotal personer varit inblandade.

”Två skadade personer anträffas och båda förs med ambulans till sjukhus. De är talbara, men inte intresserade av att prata med polis”, skriver polisen på sin hemsida.

Efter det tredje bråket har en person omhändertagits och en annan person avisats från platsen.

112, 114 14, 1177 – här är viktiga larmnummer att ha koll på.