Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jysk-grundarens hälsning efter svåra cancer-beskedet

Jysk är för många danskar vad Ikea är för många svenskar. Foto: Stig Alenäs / Colourbox

Jysk-grundaren Lars Larsen är svårt sjuk i levercancer

Nu kommer första orden efter det tunga beskedet – ett tack för allt stöd. 

– Det är en uppmuntran i en svår tid, säger han i en kommentar till tidningen BT

Det var på midsommarafton som Lars Larsen, grundaren till den danska möbeljätten Jysk, meddelade att han avgår som styrelseordförande i bolaget.

Anledningen är att han insjuknat i svår cancer, som spridit sig. 

– Det är tyvärr en mycket allvarlig diagnos som jag har fått. Därför vill jag nu ägna min tid och energi till min familj, skrev Lars Larsen i ett pressmeddelande då.

Lars Larsen är svårt sjuk i levercancer. Foto: Jysk

Många hälsningar

Jysk är lite av Danmarks variant på Ikea och många danskar har en relation till butikskedjan. Därför har Lars Larsen fått många krya på dig-hälsningar skickade till sig efter beskedet. De har kommit i brev, i mejl och på sociala medier. 

Nu visar han sin tacksamhet för all omtanke han får. 

– Jag tackar för alla hälsningarna jag har fått. De gör mig riktigt glad, för de är en uppmuntran i en svår tid, säger han i en kommentar till tidningen BT. 

Nu tar Lars Larsens son Jacob Brunsborg över styret av Jysk. Foto: Jysk

Sonen tar över Jysk

I samband med Larsens avgång tillträder hans son, Jacob Brunsborg, 47, som ordförande

– Jacob har varit en del av verksamheten genom många år och har haft en central roll i styrelser i många av företagen i Lars Larsen Group. Han är utan tvivel den rätte att driva vidare den verksamhet som jag startade, sa Lars Larsen i pressmeddelandet på midsommarafton. 

Det har inte alltid varit självklart att sonen skulle ta över, men nu ser han fram emot att arbeta vidare med familjeverksamheten. 

– Min far har byggt upp något enastående och han blir omöjlig att ersätta. Men jag och resten av familjen går ödmjukt in i uppgiften att föra hans imponerande livsverk vidare, säger Jacob Brunsborg.

Foto: Kvällsposten