Justin Bieber kommer till Malmö för Big Slap

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN

Världsstjärnan Justin Bieber gästar nästa års upplaga av festivalen Big Slap i Malmö.

Festivalen flyttas till den nya konsertplatsen i Nyhamnen med plats för 40 000 besökare, skriver Sydsvenskan. 

Enligt tidningen kommer det att bli den största konserten i Malmös historia. 

Spelningen i Malmö kommer äga rum den 5 augusti 2022. Den 15 mars 2023 kommer Justin Bieber till Tele2 Arena i Stockholm.

Big Slap-grundaren Ali Eftekhari säger till Sydsvenskan att det ligger ett års arbete bakom att få världsartisten till Malmö. 

– I skarpt läge kanske fyra–fem månaders arbete. Vi fick en fråga från All Things Lives vd om vi tyckte det var intressant och vi trodde nog att det var omöjligt. Det känns som en chans som kommer var tionde år. Det är mycket som ska klaffa eftersom Justin Bieber är ute på världsturné. 

Big Slap är en av Sydsveriges största festivaler, med fokus på dansmusik. Festivalen, som har ställts in och skjutits upp under pandemin, brukar äga rum i Tallriken i Pildammsparken. Nästa år kommer den att vara på den nya konsertplatsen Nyhamnen.

– Tallriken är världens fetaste spelplats, men den är begränsad. Vi har inte möjlighet att växa mer än vi har gjort där. Så nu när vi vill ta steget och bli Sveriges största musikfestival, vilket vi siktar mot redan 2022, så krävs det en helt annan infrastruktur, säger Ali Eftekhari till Sydsvenskan. 

Turnerar världen runt

Från och med maj 2022 till mars 2023 kommer Justin Bieber turnera över hela världen med ”Justice World Tour.” Detta blir Biebers första globala turné sedan han under 2016 och 2017 gjorde ”Purpose World Tour”, då han spelade för sammanlagt 2,7 miljoner människor, enligt ett pressmeddelande. 

Justin Biebers senaste album ”Justice” släpptes i mars 2021 och har hittills streamats över 9 miljarder gånger världen över. 

Biljetterna till konserterna i Malmö och Stockholm släpps den 19 november klockan 10:00. 

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!