På måndagsmorgonen larmades räddningstjänsten till en brand i en äldre villa i samhället Vånga utanför Kristianstad. Foto: Peo MöllerPå måndagsmorgonen larmades räddningstjänsten till en brand i en äldre villa i samhället Vånga utanför Kristianstad. Foto: Peo Möller
På måndagsmorgonen larmades räddningstjänsten till en brand i en äldre villa i samhället Vånga utanför Kristianstad. Foto: Peo Möller
Flera enheter från räddningstjänsten arbetade på plats och gatan utanför spärrades av på grund av den kraftiga rökutvecklingen. Foto: Peo MöllerFlera enheter från räddningstjänsten arbetade på plats och gatan utanför spärrades av på grund av den kraftiga rökutvecklingen. Foto: Peo Möller
Flera enheter från räddningstjänsten arbetade på plats och gatan utanför spärrades av på grund av den kraftiga rökutvecklingen. Foto: Peo Möller
"Det brinner i taket", säger Stephan Söderholm, vid polisens ledningscentral. Foto: Peo Möller"Det brinner i taket", säger Stephan Söderholm, vid polisens ledningscentral. Foto: Peo Möller
"Det brinner i taket", säger Stephan Söderholm, vid polisens ledningscentral. Foto: Peo Möller

Villatak började brinna – massiv rökutveckling

Publicerad

En villa utanför Kristianstad började brinna på måndagsförmiddagen.

Enligt polisen var branden fullt utvecklad och det brann längs taket.

På grund av den kraftiga rökutvecklingen stängdes gatan av.

– Det är en kraftig brand där det brinner i taket, sa Stephan Söderholm, vid polisens ledningscentral.

Larmet om villabranden kom 09.53 på måndagen. Polis, räddningstjänst och ambulans skickades till adressen i Vånga, utanför Kristianstad. 

Enligt polisen var branden fullt utvecklad och det brann längs villans tak. 

"Jobbar för fullt med att riva taket"

Flera styrkor från räddningstjänsten är på plats och rökdykare gick in i huset. Det rörde sig om en äldre villa i två våningar.

– Vi har en brand på vinden och i takkonstruktioner och vi jobbar för fullt med att riva takpannor för att komma åt att släcka, säger Dan Svensson, vakthavande brandingenjör på räddningstjänsten.

Två personer befann sig i villan när branden startade. De lyckades ta sig ut och ingen av dem ska vara skadade.Foto: Peo Möller

Det rök kraftigt från hela villans tak men enligt Kvällspostens fotograf på plats syntes inga lågor.

Huset fick stora skador av både branden och vattnet.

Inga skadades i branden

Två personer befann sig i villan när branden startade. De lyckades ta sig ut och ingen av dem ska vara skadade.

– Jag vet inte om de var de personerna som larmade oss. Samtliga av de boende är underrättade om branden, säger Dan Svensson.

Enligt polisen tydde inget på att branden skulle kunna sprida sig vidare till andra hus, men rökutvecklingen var kraftig. Därför stängdes gatan utanför av för trafik fram till mitt på eftermiddagen.

Polisen spärrade även av platsen för att teknikerna senare ska kunna göra en brandplatsundersökning. 

– Det gör vi för att se hur branden startat och om något brott ligger bakom branden. Jag har inga uppgifter om räddningstjänsten är klara med släckningsarbetet, säger Stephan Söderholm. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag