Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ung man fördes till sjukhus efter knivdåd

En ung man fördes sent på lördagskvällen till sjukhus med ambulans efter en knivskärning i centrala Lomma. Offret knivskars på en skola men hittades vid Coop.

– Händelsen rubriceras som försök till mord, alternativt dråp, säger Katarina Rusin vid polisens ledningscentral i Region syd.

Helikopter har satts in i sökandet efter gärningspersonerna.

Polisen fick in larm strax efter klockan 22 om att en person hade hittats knivskuren på Vegagatan i Lomma. Polis och ambulans skickades dit.

– Där anträffades en ung man med skärskador. Han fördes till sjukhus med ambulans, säger Katarina Rusin.

Ett stort polispådrag skickades ut efter larmet om ett mordförsök i Lomma.Foto: MIKAEL NILSSON
Offret hittades vid Coop i centrum men mannen hade blivit knivskuren på Strandskolan.Foto: MIKAEL NILSSON
Kriminaltekniker beställdes ut till den misstänkta brottsplatsen på skolan.Foto: MIKAEL NILSSON

– Ett flertal misstänkta gärningspersoner ska ha lämnat platsen till fots. Platsen är avspärrad och kriminaltekniker har beställts ut.

Ingen uppgift om skadeläget

Det fanns ännu strax före midnatt ingen uppgift från sjukvården om den unge mannens skador.

Polisen hade uppgift om att ett stort antal personer, kanske upp till 20 eller 30, skulle ha blivit vittnen till ett bråk som föregått knivdådet.

Den unge mannen ska enligt uppgift ha blivit knivskuren på Sjögräsgatan vid Strandskolan, som ligger några hundra meter söder om fyndplatsen på Vegagatan.

Ytterligare en misshandlad

Ytterligare en person uppges ha blivit misshandlad på platsen. Det rör sig om en ung man som ska ha fått ett eller flera slag mot kroppen.

Avspärrningar upprättades vid brottsplatsen i väntan på kriminalteknikerna.

Helikopter var i luften och spanade av området mellan Lomma och Arlöv, eftersom gärningsmännen kunde ha försvunnit i den riktningen.

– Vi hör vittnen på platsen just nu men söker fler vittnen. Det ska ha varit mycket folk på plats så många kan ha gjort iakttagelser, säger Katarina Rusin.

– Vi vill mycket gärna att de hör av sig till polisen på telefon 114 14.