Polisen undersöker platsen där gruppvåldtäkten ska ha inträffat. Foto: / MIKAEL NILSSON
Polisen undersöker platsen där gruppvåldtäkten ska ha inträffat. Foto: / MIKAEL NILSSON

Ung kvinna överfallen av flera män vid lekplats

Publicerad
Uppdaterad

En yngre kvinna ska ha överfallits av flera män vid en lekplats i Malmö.

Enligt polisen rör det sig om en grov våldtäkt – nu vill polisen få hjälp av allmänheten. 

– Kvinnan har förts med ambulans till sjukhus, hon är skadad, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisen i Region Syd till Expressen. 

– Det här är ett väldigt känsligt ärende. 

Den misstänkta överfallsvåldtäkten ska ha skett vid en lekplats vid Palmgatan-Hasselgatan i Sofielund, i närheten av Södervärn, i centrala Malmö. 

– Vi fick in det här larmet strax före klockan tre på lördagsmorgonen. Händelsen ska ha skett runt halv tre, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisen i Region Syd. 

Enligt polisen, som har spärrat av brottsplatsen kring lekplatsen. Kvinnan är förd till sjukhus med ambulans. 

– Hon är skadad, jag vill inte gå några specifika skador på henne. Det här är ett väldigt känsligt ärende. Hon har undersökts. 

Polisen utreder samband med tidigare gruppvåldtäkter

Polisjakten efter de misstänkta männen pågår under lördagsmorgonen. 

Så sent som i november skedde det två grupp separata gruppvåldtäkter i Malmö. Den ena skedde i just i området Södervärn – alltså i samma område som nattens misstänkta gruppvåldtäkt. Det andra våldtäktsöverfallet skedde vid Sege park på området Segevång i Malmö, i anslutning till en festlokal. 

Polisen misstänker att det kan finnas ett samband mellan nattens misstänkta händelse och de två tidigare gruppvåldtäkterna. 

Polis på plats hela dagen

Efter nattens överfall har polisen inlett en teknisk undersökning.

– Det kommer att förbli avspärrat ett tag till, säger Kim Hild. Vi kommer också ha personal ute på platsen i princip hela dagen. Dels för att samla information genom dörrknackaning, dels för att ge allmänheten möjlighet att förmedla saker till oss som de kanske har sett eller hört. Men vi finns också där om man har frågor och känner oro – då kan man gå fram till första bästa polis.

Polisen är mycket angelägen om att få in tips och vittnesuppgifter.

– Har man eventuellt sett något strax innan det här inträffade så är det väldigt intressant för oss, betonar Kim Hild. Då är det bara att ringa 11414. 

"Har ingen exakt siffra"

Polisen vet ännu inte hur många personer som kan ha varit inblandade i överfallet och den misstänkta gruppvåldtäkten.

– Jag tror inte att vi har fått någon exakt siffra. Jag vet bara att det rör sig om flera personer. 

Finns det något signalement som ni vill gå ut med?

– Nej, egentligen inte. Det är lite därför vi är väldigt angelägna om att få in alla sorters iakttagelser. Även om man tror att det man kanske har sett inte har något värde, så kan det vara av värde för oss, säger Kim Hild. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag