Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ung kvinna överfallen av flera män vid lekplats

Polisen undersöker platsen där gruppvåldtäkten ska ha inträffat.
Foto: / MIKAEL NILSSON

En yngre kvinna ska ha överfallits av flera män vid en lekplats i Malmö.

Enligt polisen rör det sig om en grov våldtäkt – nu vill polisen få hjälp av allmänheten. 

– Kvinnan har förts med ambulans till sjukhus, hon är skadad, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisen i Region Syd till Expressen. 

– Det här är ett väldigt känsligt ärende. 

Den misstänkta överfallsvåldtäkten ska ha skett vid en lekplats vid Palmgatan-Hasselgatan i Sofielund, i närheten av Södervärn, i centrala Malmö. 

– Vi fick in det här larmet strax före klockan tre på lördagsmorgonen. Händelsen ska ha skett runt halv tre, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisen i Region Syd. 

Enligt polisen, som har spärrat av brottsplatsen kring lekplatsen. Kvinnan är förd till sjukhus med ambulans. 

– Hon är skadad, jag vill inte gå några specifika skador på henne. Det här är ett väldigt känsligt ärende. Hon har undersökts. 

Polisen utreder samband med tidigare gruppvåldtäkter

Polisjakten efter de misstänkta männen pågår under lördagsmorgonen. 

Så sent som i november skedde det två grupp separata gruppvåldtäkter i Malmö. Den ena skedde i just i området Södervärn – alltså i samma område som nattens misstänkta gruppvåldtäkt. Det andra våldtäktsöverfallet skedde vid Sege park på området Segevång i Malmö, i anslutning till en festlokal. 

Polisen misstänker att det kan finnas ett samband mellan nattens misstänkta händelse och de två tidigare gruppvåldtäkterna. 

Polis på plats hela dagen

Efter nattens överfall har polisen inlett en teknisk undersökning.

– Det kommer att förbli avspärrat ett tag till, säger Kim Hild. Vi kommer också ha personal ute på platsen i princip hela dagen. Dels för att samla information genom dörrknackaning, dels för att ge allmänheten möjlighet att förmedla saker till oss som de kanske har sett eller hört. Men vi finns också där om man har frågor och känner oro – då kan man gå fram till första bästa polis.

Polisen är mycket angelägen om att få in tips och vittnesuppgifter.

– Har man eventuellt sett något strax innan det här inträffade så är det väldigt intressant för oss, betonar Kim Hild. Då är det bara att ringa 11414. 

"Har ingen exakt siffra"

Polisen vet ännu inte hur många personer som kan ha varit inblandade i överfallet och den misstänkta gruppvåldtäkten.

– Jag tror inte att vi har fått någon exakt siffra. Jag vet bara att det rör sig om flera personer. 

Finns det något signalement som ni vill gå ut med?

– Nej, egentligen inte. Det är lite därför vi är väldigt angelägna om att få in alla sorters iakttagelser. Även om man tror att det man kanske har sett inte har något värde, så kan det vara av värde för oss, säger Kim Hild. 

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!