Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisens analys: Oklart vad de anställda reagerat på

Sjukvårdspersonal befinner sig på platsen.
Foto: Fritz Schibli
Polisen har spärrat av postterminalen.
Foto: Fritz Schibli

Två anställda personer vid postterminalen i Malmö fördes till sjukhus med smärta i sina händer – och deras arbetshandskar omhändertogs.

Samtidigt som polisen arbetade på platsen stoppades brevutdelningen för i stort sett hela Skåne.

Senare framkom att lokalen var ofarlig för anställda att vistas i, men vad personerna reagerat på är oklart.

Larmet om arbetsplatsolyckan inkom till polisen klockan 05.04 på onsdagsmorgonen. Två män hade skadats vid arbetet på Postnords brevterminal i Malmö. 

Männen – i 20-årsåldern respektive 50-årsåldern – tvingades åka till sjukhus, då de upplevde smärtor i sina händer.

– Tidigt i morse var det några arbetare som upplevde obehag, efter att ha kommit i kontakt med någonting som vi inte vet vad det är. Vi bedömde att de var i behov av läkare och tog givetvis kontakt med polis och räddningstjänst, säger Maria Ibsén, pressansvarig vid Postnord.

Enligt Region Skånes presstjänst har de två männen lindriga skador och de vårdas på Skånes universitetssjukhus i Malmö. De hölls till en början isolerade, men fick vid 14-tiden lämna sjukhuset. Det finns inga uppgifter som tyder på att fler personer ska ha skadats.

Polisen är på plats.
Foto: Fritz Schibli

Polisen har analyserat handskarna 

Polisens nationella bombgrupp och sakkunniga inom kemiska, biologiska, radiologiska, nukleära och explosiva ämnen arbetade sedan på platsen där de två männen vistats, för att ta reda på vad det är som kan ha orsakat skadorna.

Det är handskarna som personalen bar vid händelsen som polisen undersökt med avancerad utrustning under dagen. Det ena paret skickades dessutom till Nationellt forensiskt center.

– Vi håller på, arbetet fortgår fortfarande. Vi undersöker handskarna – eller de här bomullsvantarna som de hade på sig. Det drar ut lite på tiden, säger Ewa-Gun Westford, polisens presstalesperson.


LÄS MER: Drunkningsolycka i kanal – en man förd till sjukhus

Posten stoppades under onsdagen

Posten som har hanterats vid terminalen på Borrgatan under natten stoppades och lämnades inte ut av brevbärare. Det rörde sig om post till i stort sett hela Skåne, samt delar av västra Blekinge och sydvästra Kronobergs län.

Senare på kvällen, omkring klockan sju, meddelade polisen att lokalen bedömdes som säker att vistas i. Brevterminalen hölls avspärrad fram till dess och ingen anställd släpptes in under dagen. 

– Vi vet inte vad personerna reagerat på men det finns ingen fara för de anställda, säger Maya Forstenius på polisens ledningscentral.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!