Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tre bränder bröt ut under sex timmar i Olofström

Tre bränder på mindre än sex timmar bröt ut i Olofström på torsdagen. En konstaterades vara anlagd.

Tre bränder på mindre än sex timmar drabbade på torsdagen Olofström. En av bränderna var konstaterat anlagd – även de andra skulle undersökas.

– Det skulle ju vara konstigt om vi inte tittade på ett samband, säger Rickard Lundqvist vid ledningscentralen för polisen i region Syd.

Det första brandlarmet kom strax före klockan 16 på eftermiddagen. Då brann det i en mindre byggnad i anslutning till en förskola på Bruksgatan.

Polis och räddningstjänst skickades till platsen och elden kunde släckas ganska snabbt.

Det visade sig att det var en moped som hade brunnit inne i byggnaden. Polisen upprättade en anmälan om skadegörelse genom brand.

Det andra brandlarmet kom klockan 18.38. Det brann i en husvagn som stod uppställd på Ekerydsplan. Räddningstjänst skickades, men polisen hade inga tillgängliga resurser just då.

Polisen skickade resurser

– Den andra branden är inte hanterad av oss så jag kan inte säga något om den, kommenterar Rickard Lundqvist.

Tredje branden startade ytterligare tre timmar senare, klockan 21.14. Då brann det i en parkerad personbil på en p-plats vid Ingenjörsgatan.

Polisen skickade omedelbart resurser till platsen. 

– Bilbranden har vi skickat folk på omgående, säger Rickard Lundqvist.

– Det finns en framgångsfaktor om vi kan vara där snabbt i ett sådant här sammanhang. Vi gör alltid så om vi tror att det finns en möjlighet att hitta eventuella inblandade.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!