Det kommer vara långa köer på E6:an i helgen. Foto: / Fritz Schibli
Det kommer vara långa köer på E6:an i helgen. Foto: / Fritz Schibli

Trafiken leds om – långa köer på E6

Publicerad

På torsdagskvällen inleddes arbetet med att byta ut en vägbro på E6.

Som befarat har det orsakat långa köer – och bilister fastnar under fredagen en lång stund på platsen.

– Det kommer vara väldigt mycket bilar som kommer röra sig i området, har Lars Sätmark, projektledare på Trafikverket, sagt till Kvällsposten.

Det är en vägbro norr om trafikplats Lundåkra. i höjd med Saxtorp, som ska bytas i dagarna. Arbetet inleddes under torsdagskvällen och precis som Trafikverket har befarat har det inneburit trafikstockning på platsen.

All trafik på E6 förbi vägen dirigeras om – sju kilometer motorväg blir i stället 15 kilometer landsväg, för bilisterna.

I rusningstrafiken på fredagen var det snabbt långa köer. Helsingborgs Dagblad skriver att farten förbi platsen uppskattas till "en meter per sekund". 

 

LÄS MER: Trafikkaos väntar när E6 byggs om 

 

Många bilar passerar

Motorvägen är en stor trafikerad väg där flera bilar passerar dagligen. Enligt Lars Sätmark ligger det på omkring 50 000 fordon per dygn. 

Lars Sätmark från Trafikverket har tidigare berättat att ombyggnaden sker under semesterperioden då man tror att det är mindre bilar på vägarna. Men att det kommer bli problem har man vetat om. Sätmark har även uppmanat alla som passerar motorvägen att visa hänsyn och följa vägskyltningen som anges på motorvägen under ombyggnaden. 

– Vi är tacksamma för alla som kan välja andra vägar, det kommer vara väldigt mycket bilar, har han sagt till Kvällsposten.

Räddningstjänsten Syd uppmanar trafikanter att vara rädda om varandra på sin Facebook.

http://www.facebook.com/rtjsyd/posts/1623148547726451

Så länge är E6 avstängt

Väg E6 är stängd från klockan 20 på torsdag den 10 augusti fram till måndag den 14 augusti klockan 05.

Mindre vägar: Kör du söderut mot Malmö eller norrut mot Helsingborg välj väg 17 och väg 110 som sedan leder in på E6

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag