Stor polisinsats – en man gripen

Publicerad

På onsdagen arbetade flera poliser på Östra kyrkogården i Malmö.

Polisen har spärrade av en del av kyrkogården.

– Jag känner till ärendet. Det är en pågående förundersökning, men vi kan inte gå ut med mer information i nuläget, säger Stephan Söderholm, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Polisen spärrade under onsdagsmorgonen av en del av Östra Kyrkogården i Malmö. Bland annat har hundpatrull och tekniker arbetat på platsen. 

– Jag kan inte berätta om det i nuläget. Jag kan bekräfta att det är avspärrat på platsen, säger Stephan Söderholm, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

"Pågående förundersökning"

Stephan Söderholm kan inte gå in på vad ärendet gäller eller hur stor avspärrningen är.

– Det är en pågående förundersökning, men vad det handlar om kan jag inte gå in på, säger han.

Det var på Östra kyrkogården som en 19-årig afghansk flykting hittades död i september förra året. Kroppen hittades av en hundägare som var på promenad på kyrkogården. 

Grovt vapenbrott

Klockan 09.30 meddelade polisen att avspärrningen var hävd. Anledningen till avspärrningen ska ha varit att polisen sökt efter en man som setts springa på kyrkogården omkring klockan 06.20 på morgonen. Polispatrullen uppfattade det som om mannen försökt komma undan från polisen.

Patrullen ger sig därför efter mannen för att kontrollera honom och anträffar då ett vapen. Ett område på kyrkogården söks därefter av.

Den gripne mannen ska vara i 30-årsåldern och är misstänkt för grovt brott mot vapenlagen. En husrannsakan har genomförts.

 

Relaterade ämnen
Karin Selåker Hangasmaa
Karin Selåker Hangasmaa

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag