Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stor polisinsats – en man gripen

På onsdagen arbetade flera poliser på Östra kyrkogården i Malmö.

Polisen har spärrade av en del av kyrkogården.

– Jag känner till ärendet. Det är en pågående förundersökning, men vi kan inte gå ut med mer information i nuläget, säger Stephan Söderholm, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Polisen spärrade under onsdagsmorgonen av en del av Östra Kyrkogården i Malmö. Bland annat har hundpatrull och tekniker arbetat på platsen. 

– Jag kan inte berätta om det i nuläget. Jag kan bekräfta att det är avspärrat på platsen, säger Stephan Söderholm, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

"Pågående förundersökning"

Stephan Söderholm kan inte gå in på vad ärendet gäller eller hur stor avspärrningen är.

– Det är en pågående förundersökning, men vad det handlar om kan jag inte gå in på, säger han.

Det var på Östra kyrkogården som en 19-årig afghansk flykting hittades död i september förra året. Kroppen hittades av en hundägare som var på promenad på kyrkogården. 

Grovt vapenbrott

Klockan 09.30 meddelade polisen att avspärrningen var hävd. Anledningen till avspärrningen ska ha varit att polisen sökt efter en man som setts springa på kyrkogården omkring klockan 06.20 på morgonen. Polispatrullen uppfattade det som om mannen försökt komma undan från polisen.

Patrullen ger sig därför efter mannen för att kontrollera honom och anträffar då ett vapen. Ett område på kyrkogården söks därefter av.

Den gripne mannen ska vara i 30-årsåldern och är misstänkt för grovt brott mot vapenlagen. En husrannsakan har genomförts.

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!