Foto: / POLFOTO / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLABFoto: / POLFOTO / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB
 Foto: / POLFOTO / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB
Foto: / POLFOTO / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLABFoto: / POLFOTO / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB
 Foto: / POLFOTO / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB

Danska polisens nya fynd – en såg

Publicerad

Polisen har hittat en såg i Kögebukten.

Sågen hittades i samma område som polisen misstänker att den mordmisstänkte Peter Madsens färdats i sin ubåt.

– Sågen blir nu undersökt av våra kriminaltekniker för att värdera om det är tal om den såg som polisen har sökt efter i samband med ubåtsfallet, säger mordutredare Jens Møller Jensen.

På onsdagen gjorde danska polisens dykare ett nytt fynd i Kögebukten, uppger Köpenhamnspolisen i ett pressmeddelande. En såg ska ha hittats nära det område som polisen misstänker att den mordmisstänkte Peter Madsens ubåt Nautilus färdats dagen efter att Kim Wall försvann.

Peter Madsen påstår att Kim Wall dog till följd av en olycka på ubåten och att han därefter dumpat hennes kropp i Kögebukten. Han menade att den då var intakt, men den 21 augusti hittade polisen delar av Kim Walls kropp vid ön Amager.

Sågen undersöks av kriminaltekniker

Allt eftersom att polisen hittat fler kvarlevor efter den svenska journalisten har utredarna kunnat slå hål på Peter Madsens historia om dödsolyckan.

Och sågen kan bli ytterligare ett sådant bevis. Fyndet har skickats på analys, uppger polisen. Samtidigt fortsätter sökandet efter Kim Walls kvarlevor som fortfarande saknas. 

– Sågen blir nu undersökt av våra kriminaltekniker för att bedöma om det är tal om den såg som polisen har sökt efter i samband med ubåtsfallet, säger mordutredare Jens Möller Jensen.

Madsen är häktad misstänkt för mord och brott mot griftefriden och nekar fortsatt till mordanklagelserna.

Hans förklaring om att Kim Wall fått en tung lucka i huvudet har delvis slagits hål på, efter polisens senaste fynd. Numera vägrar dansken att prata med polisen. 

 

LÄS MER: Peter Madsen vägrar prata med polisen efter nya fynden 

Relaterade ämnen
Karin Selåker Hangasmaa
Karin Selåker Hangasmaa

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag