Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Danska polisens nya fynd – en såg

Foto: / POLFOTO / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB
Foto: / POLFOTO / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB

Polisen har hittat en såg i Kögebukten.

Sågen hittades i samma område som polisen misstänker att den mordmisstänkte Peter Madsens färdats i sin ubåt.

– Sågen blir nu undersökt av våra kriminaltekniker för att värdera om det är tal om den såg som polisen har sökt efter i samband med ubåtsfallet, säger mordutredare Jens Møller Jensen.

På onsdagen gjorde danska polisens dykare ett nytt fynd i Kögebukten, uppger Köpenhamnspolisen i ett pressmeddelande. En såg ska ha hittats nära det område som polisen misstänker att den mordmisstänkte Peter Madsens ubåt Nautilus färdats dagen efter att Kim Wall försvann.

Peter Madsen påstår att Kim Wall dog till följd av en olycka på ubåten och att han därefter dumpat hennes kropp i Kögebukten. Han menade att den då var intakt, men den 21 augusti hittade polisen delar av Kim Walls kropp vid ön Amager.

Sågen undersöks av kriminaltekniker

Allt eftersom att polisen hittat fler kvarlevor efter den svenska journalisten har utredarna kunnat slå hål på Peter Madsens historia om dödsolyckan.

Och sågen kan bli ytterligare ett sådant bevis. Fyndet har skickats på analys, uppger polisen. Samtidigt fortsätter sökandet efter Kim Walls kvarlevor som fortfarande saknas. 

– Sågen blir nu undersökt av våra kriminaltekniker för att bedöma om det är tal om den såg som polisen har sökt efter i samband med ubåtsfallet, säger mordutredare Jens Möller Jensen.

Madsen är häktad misstänkt för mord och brott mot griftefriden och nekar fortsatt till mordanklagelserna.

Hans förklaring om att Kim Wall fått en tung lucka i huvudet har delvis slagits hål på, efter polisens senaste fynd. Numera vägrar dansken att prata med polisen. 

 

LÄS MER: Peter Madsen vägrar prata med polisen efter nya fynden