Räddningsinsats – tom båt drev till havs

Publicerad

Sjö- och flygräddningen söker med båt och helikopter utanför Trelleborg – efter larm om en tom båt. 

– Vi har inte fått någon kontakt med båtägaren, säger Fredrik Hermansson vid Sjö- och flygräddningscentralen. 

Sjö- och flygräddningscentralen nåddes vid 21-tiden av ett larm om en tom båt vid Gislövs läge i Trelleborg. 

Båten kontrollerades, men när ingen ägare kunde påträffas beslutades det om en räddningsinsats. 

– Det var en inringare som siktat en tom drivande båt. Vi gjorde bedömningen att den kan ha slitit sig från land. Men för att vara säkra sidan på att ingen har fallit överbord så har vi genomfört ett sök med två båtar och en sjöräddningshelikopter, säger Fredrik Hermansson vid Sjö- och flygräddningscentralen. 

”Inte fått någon kontakt”

Båten – som är en liten och öppen båt med utombordsmotor –  påträffades ett hundratal meter från land och sökinsatsen var på väg att avslutas vid 00-tiden. 

– Det håller på att avbrytas i detta nu. Vi har inte fått någon kontakt med båtägaren. Vi har försökt att luska i det här, men det har varit resultatlöst än så länge, säger Fredrik Hermansson. 

Max Sohl Stjernberg
Max Sohl Stjernberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag