Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Polisman i Malmö påkörd vid kontroll

Så rubriceras olika typer av misshandel.
Polisen satte in hund för att försäkra sig om att inte mopedisten gjort sig av med något misstänkt i samband med gripandet. Foto: MIKAEL NILSSON

En polisman blev på lördagskvällen påkörd av en moped i samband med en trafikkontroll i Malmö. och fördes med ambulans till sjukhus.

Mopedisten, en man i 25-årsåldern, smet men fångades in och greps som misstänkt för grov misshandel.

Polisen var på plats på Sorgenfri i Malmö och utförde så kallad planerad verksamhet – kontroll av personer och fordon.

Klockan var 18.39 när en moped skulle stoppas på Lantmannagatan. Men mopedisten vägrade stanna och körde i stället på polismannen.

Han fick sårskador och fördes till sjukhus med ambulans.

– Man trodde först inte att han fått några allvarligare skador men sedan gjordes bedömningen att man behövde tillkalla ambulans, säger Rickard Lundqvist vid ledningscentralen för polisen i region syd.

Ingen uppgift om skadorna

Det finns ännu ingen uppgift från sjukvården om polismannens skador.

Mopedisten körde snabbt i väg från platsen men kunde hittas och gripas på Östra Farmvägen, några hundra meter bort. Han misstänks nu för grov misshandel.

– Föraren saknade antingen körkort eller förarbevis. Han hade inte rätt att framföra mopeden, säger polisens Rickard Lundqvist till TT.

Polisen sökte av närområdet med hund för att försäkra sig om att inte mopedisten gjort sig av med något misstänkt i samband med gripandet.

Mopeden togs i beslag och skulle bärgas från platsen.