Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här flyr männen efter rånet mot guldbutik

Bild från butikens övervakningskamera.Foto: Polisen

Flera polispatruller larmades under lördagen till Klippan där två maskerade rånare hotat personalen i en guldbutik med pistolliknande föremål, tilltvångat sig värdesaker och sedan sprungit från platsen.

De två rånarna jagades under lördagen av polis.

– Vi har fått in flera tips som vi bearbetar, säger Evelina Olsson, presstalesperson hos polisen i region syd.

Flera polispatruller larmades klockan 10.38 under lördagen till Klippan efter ett larm om ett väpnat rån mot en guldbutik. 

Enligt polisen ska två gärningsmän ha hotat personalen med både ett tillhygge och ett pistolliknande föremål, och därefter tilltvingat sig värdeföremål. 

Männen ska därefter ha lämnat platsen till fots i riktning mot torget. Enligt initiala uppgifter befann sig en anställd i butiken när rånet skedde. 

Händelsen filmades av övervakningskameror i butiken. På filmen syns hur gärningsmännen rör sig runt i lokalen och till sist flyr ut på gatan.

– Rånarna har försvunnit med bytet i famnen, säger Evelina Olsson.  

Söker med drönare

De två rånarna ska enligt polisen ha varit klädda i svarta mjukisbyxor, grå luvtröja, axelremsväska, svarta handskar och vita strumpor.

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med händelsen.

– Vi är på plats med flera patruller och söker efter rånarna bland annat med drönare, berättade Evelina Olsson i samband med rånet.

Polisen efterlyser nu tips och uppmanar den som har någon information som kan vara intressant att höra av sig.

Den aktuella guldbutiken utsattes för ett liknande rån så sent som i maj i år. Den gången följde observanta privatpersoner efter gärningsmännens flykt och personerna, en man i 35-årsåldern och en kvinna i 25-årsåldern, kunde gripas i Åstorp 23 minuter senare.

Vid det tillfället kom rånarna över två kasetter med guldringar – föremål som senare lämnades tillbaka till butiken. 

 

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!