Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Överfallsvåldtäkt med flera gärningsmän

Polisen misstänker söker tips från allmänheten efter våldtäktsanmälan.
Foto: FRITZ SCHIBLI

Polisen har bekräftat att gårdagens avspärrningar vid Sege park i Malmö berodde på en överfallsvåldtäkt med flera gärningsmän, enligt Sydsvenskan.

Nu vädjar polisen om tips på iakttagelser från allmänheten.

– Vi behöver få fram så mycket uppgifter som möjligt, säger Lars Förstell, presstalesperson för Malmöpolisen.

Under torsdagen larmades polisen till Segevångsområdet i nordöstra Malmö. Det efter att man nåtts av uppgifter om att ett allvarligt sexualbrott ska ha ägt rum. Ett större område vid Sege Park och ett bostadsområde spärrades av.

– Anmälan kom in i går men det ska ha skett tidigare. Det blev lite komplicerat för den här kvinnan var inte så angelägen om att anmäla för början. Anmälan kom via hennes omgivning som har talat om det och agerat, vi fick uppgifter i lite olika omgångar, säger Lars Förstell.


LÄS MER: Stor polisinsats efter larm om sexualbrott

Polisen bekräftar att man gjort vissa fynd på platsen men att man fortfarande är angelägen om att få in uppgifter från allmänheten. 

– Vi behöver få fram så mycket uppgifter som möjligt om iakttagelser från den här platsen. Egentligen från hela helgen men sent på lördagskvällen vid Sege park är särskilt intressant, säger Lars Förstell.

Offret bosatt på annan ort

Polisen har under de senaste dagarna arbetat med att lägga ihop pusslet genom att söka kontakt med personer som vet något, ha förhör med den drabbade och sökt med både kriminaltekniker och hundpatrull på den misstänkta brottsplatsen. Det finns misstankar om att det rör sig om flera gärningsmän.

– Vi kan inte utesluta det i alla fall, säger Lars Förstell.

Offret är bosatt på en annan ort och har lämnat Malmö efter händelsen, det innebär att Malmöpolisen har fått ta hjälp av polisen på den aktuella orten. Polisen går i nuläget inte ut med mer detaljer om offret.

– Det så klart oerhört jobbigt för en person som har blivit utsatt för brott, kanske i synnerhet den här typen av brott så vi är väldigt varsamma, säger Lars Förstell.

Vid lunchtid på fredagen är fortfarande ingen gripen. Tips till polisen kan lämnas på telefonnummer 114 14.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!