Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beviset: Polismannens bil sönderslagen vid bostaden

Polisen söker igenom bilar i anslutning till brottsplatsen.Foto: Läsarbild
Polismannens bil slogs sönder.Foto: Jens Christian
Enligt tillförlitliga källor ska den anhöriga ha överfallits och knivskurits i samband med en hundpromenad.Foto: JENS CHRISTIAN
En stor polisstyrka dirigerades till platsen och hundar sökte i området efter misstänkta gärningsmän.Foto: JENS CHRISTIAN
Polisen sökte under natten till lördagen igenom ett skogsparti någon kilometer från polismannens bostad.Foto: JENS CHRISTIAN
Foto: JENS CHRISTIAN
1 / 7

När en nära anhörig till en polisman var ute och rastade hundarna ska flera maskerade män ha kommit fram och överfallit offret med kniv.

Samtidigt kunde polismannen se att en bil som stod på uppfarten blivit sönderslagen.  

Det misstänkta angreppet ledde till en massiv polisinsats – men trots intensivt spaningsarbete har ingen kunnat gripas för dådet.

Det var på långfredagens kväll vid 20.30-tiden som den misstänkta attacken skedde mot polismannens bostad på en ort utanför Karlskrona.

På lördagen fortsatte polisutredningen i oförminskad takt - och under stor sekretess från polisens sida.

När en av polismannens familjemedlemmar var ute och rastade hundarna ska flera maskerade män ha kommit fram och överfallit det skyddslösa offret med kniv. 

Efteråt kunde polismannen samtidigt se att en bil som stått uppställd på garageuppfarten blivit sönderslagen.

Det misstänkta angreppet ledde till en massiv polisinsats - men trots intensivt spaningsarbete har ingen misstänkt kunnat gripas för dådet.

Polismannen larmade polis

Polismannen ska själv ha larmat polisen om händelsen och strax därefter drogs en stor polisinsats i gång.

Angrepp mot poliser ses som mycket allvarligt och anses vara en attack mot hela rättsstaten. Men i det aktuella fallet har polisen varit mycket förtegen med uppgifter.

– Det finns en misstanke om att ett grovt brott begåtts, är i princip allt Peter Kjällkvist, polisens presstalesperson i region syd, fortfarande vill säga.

Vad exakt är det för brott som skett?

– Det går vi fortfarande inte in på. Ärendet har ingen rubricering och det finns i nuläget ingen misstänkt, säger Evelina Olsson, även hon presstalesperson hos polisen i region Syd.

Skogsområde spärrades av

Polisen bekräftar dock att det omedelbart sattes in stora polisresurser i ärendet. Det upprättades trafikkontroller på vägnätet och det användes både hundpatrull och helikopter.

I en skogsdunge en bit från polismannens bostad spärrades ett särskilt område av för teknisk undersökning i kvällsmörkret. Platsen ligger ett par hundra meter från polismannens bostad

Flera patruller har sökt efter misstänkta gärningsmän under fredagskvällen. Foto: Jens Christian
En stor polisinsats upprättades på platsen.Foto: Jens Christian

Området tros ha varit platsen där den nära anhörige rastade sina hundar – och samtidigt enligt den berättelse som finns ska ha mött de okända angriparna.

Enligt SVT Blekinge ska de okända personerna både ha slagit och knivskurit sitt offer. Uppgifter finns också att gärningspersonerna varit maskerade. 

Vid attacken, som man misstänker var ägnad mot polismannen, vandaliserades även en bil på garageuppfarten. På bilder ser man hur framrutan på bilen blivit sönderslagen.

Inga av uppgifterna har dock bekräftats av polisen.

– Polismannen har varit hotad, uppger en säker källa för Kvällsposten.

Polisen: ”Det har skett förhör”

Redan på fredagskvällen valde polisen att etablera det hela som en särskild händelse.

Det betyder att polisen i princip får obegränsade utredningsresurser till sitt förfogande. Vid en särskild händelse tillsätts en stab under ledning av en kommenderingschef.

En särskild händelse används ofta vid till exempel naturkatastrofer, terrordåd och stora olyckor. Alltihop vittnar om tyngden i ärendet och med vilket allvar polisen ser på händelsen.

I dag fortsatte polisen att utreda händelsen kring polismannens hem i Blekinge. Den kriminaltekniska undersökningen avslutades och det hölls förhör.

 – Det har skett förhör med inblandade parter, mer än så kan jag inte kommentera, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid region syd.

Tidigare attentat mot poliser

Polisen har inte heller någon information att lämna när det gäller skadeläge, om någon förts till sjukhus med anledning av händelsen.

Samtidigt skriver polisen på sin hemsida att eftersom det råder förundersökningssekretess i ärendet kan ingen vidare information lämnas i nuläget.

Polisen är i nuläget inte ens beredd att bekräfta att i centrum för den aktuella händelsen finns en polisman.

Så sent som i höstas brann två bilar på en ort i Karlshamns kommun. Båda fordonen tillhörde en polis.

Det ska tidigare även ha skett misstänkta attacker mot poliser flera platser utanför Kristianstad utan att polisen kunnat lösa fallen. 

Vet du mer? Kontakta oss!

• Kontakta Kvällsposten på 71717@expressen.se eller skicka SMS/MMS till 71717

Här kan du läsa mer om hur du tipsar Kvällsposten.