Tonårspojke gripen – misstänks för våldtäkt

En tonårspojke har gripits misstänkt för våldtäkt på en minderårig flicka vid en badplats i Örkelljunga kommun i norra Skåne.

Flera badgäster ska ha förhindrat den misstänkte pojken att lämna platsen. 

– Det var ett fotbollslag som badade som höll fast pojken, vi vill tacka dem för att de agerade rådigt, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisen region Syd.

Polisen fick larm om händelsen klockan 15.39 på lördagen. En badgäst ska ha ringt polisen och berättat om vad man sett och hört. 

Polis skickades till platsen för att förhöra vittnen och prata med den drabbade flickan. Hon ska ha förts till sjukhus för undersökning.

– Både flickan och pojken har förts till sjukhus för spårsökning, och i flickans fall även för att undersöka om hon är fysiskt skadad, men hon ska inte ha blivit utsatt för skada i form av misshandel i samband med våldtäkten, säger Calle Persson. 

Den misstänkte pojken greps av polisen på plats efter att han hållits kvar av badgäster.

– De som ingrep rådigt och höll kvar gärningsmannen på platsen var ett fotbollslag från Perstorp och deras tränare som var nere och badade, säger Calle Persson och fortsätter:

– De har även varit behjälpliga med vittnesuppgifter och vi vill tacka dem.

Inträffade vid badsjö

Den aktuella badplatsen ligger vid en populär badsjö där det under lördagen ska ha vistats många personer, bland annat barnfamiljer.

Händelsen har initialt rubricerats som våldtäkt och både pojken och flickan ska förhöras under dagen.

– Vi har nu fått fram en utredare som har utbildning i att förhöra barn och vi ska förhöra flickan med hjälp av den här utredaren, säger Calle Persson.

Våldtäkt är ett av de allvarligaste sexualbrotten. Den som med våld eller hot tvingar en annan person till en sexuell handling som är allvarligt kränkande döms för våldtäkt till fängelse i lägst två och högst sex år.

– Åklagare kommer under dagen ta ställning till om pojken ska anhållas eller inte, säger Calle Persson.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!