Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Pojkar rånades och hotades med pistol

Två yngre pojkar, en av dem i 12-årsåldern, har blivit rånade i centrala Malmö under torsdagenskvällen.

Under rånet ska de ha utsatts för misshandel och hotats med pistol.

– Har man sett någon som passar in på signalementet så får vi jättegärna in det, säger Patric Forss, presstalesperson vid polisen region Syd.

Vid 19.28 på torsdagskvällen larmades polisen om att två pojkar blivit utsatta för ett våldsamt rån i centrala Malmö.

Rånet ska ha skett i ett garage i anslutning till en butik vid Celsiusgatan i Malmö.

Den okände gärningsmannen hotade pojkarna med vad polisen beskriver som ”ett pistolliknande föremål” och slog en av dem i ansiktet.

– En av pojkarna ska ha varit 12 år och den andra är det lite oklart fortfarande, anmälan är inte inne än, säger Patric Forss.

Ingen gripen för dådet

Gärningsmannen ska ha fått med sig pojkarnas mobiltelefoner innan han flydde från platsen.

Polisen begav sig dit för att ta hand om pojkarna och söka efter den misstänkte gärningsmannen. Vid 22.30-tiden hade polisen dock fortfarande ingen gripen och ingen misstänkt. 

– Det har varit ett par patruller på plats där och vi har tagit upp vittnesförhör med bland annat pojkarna som blev drabbade. Sen är det vanligt att om vi anträffar någon person i närheten så frågar vi om de sett något, säger Patric Forss.

Går ut med signalement

Polisen har ett signalement på den misstänkta gärningsmannen:

– Det är en man som ska ha kommit dit på en elcykel, haft en huvtröja och en gucciväska samt haft ett mindre pistolliknande föremål, säger Patric Forss.

En anmälan om väpnat rån upprättas. Polisens utredning fortgår, bland annat kommer man undersöka om det finns kameraövervakning på platsen. 

Polisen tar även gärna emot tips från allmänheten om händelsen.

– Alla uppgifter om det man sett på platsen, om man sett själva gärningen eller något som sticker ut. Eller har man sett någon som passar in på signalementet, så är det av intresse och man får gärna vända sig till 114 14, det får vi jättegärna in, säger Patric Forss.