I det här området i Kalmar ska överfallet ha skett. Foto: Google maps
I det här området i Kalmar ska överfallet ha skett. Foto: Google maps

Kvinna överfölls och våldtogs av tre män

Publicerad

Natten till i söndags blev en kvinna i 40-årsåldern överfallen och våldtagen utomhus av tre män intill en cykelväg i Kalmar.

Kvinnan chockades svårt av händelsen. Nu vänder sig polisen till allmänheten och söker vittnen.

Kvinnan kom gående mellan 02 och 03.30 på natten vid Trollbackevägen i området Norrliden i Kalmar.

– Hon var på väg hem. Det var mörkt, säger polisens presstalesman Robert Loeffel.

Vid en cykelväg som går intill Trollbackevägen överfölls hon av de tre männen. De knuffade omkull henne och våldtog henne, uppger hon för polisen.

Chockades svårt

Enligt polisen chockades kvinnan svårt av det som hände. Men hon har kunnat beskriva våldtäktsmännen som tre män i åldern 20–30 år.

Övrigt signalement på gärningsmännen vill polisen inte offentliggöra i detta läge för att inte påverka eventuella vittnen.

– Vi fick in anmälan i nära anslutning till händelsen och hade tekniker ute för att säkra spår på platsen redan under natten, säger Robert Loeffel.

– Vi har även genomfört alla föreskrivna utredningsåtgärder tillsammans ned brottsoffret direkt efter anmälan. Därefter har vi också gjort förnyade förhör med henne.

Vädjar om hjälp

Nu vädjar alltså polisen om att eventuella vittnen ska höra av sig – och även om andra tips från allmänheten rörande våldtäkten.

Alla iakttagelser i det aktuella området är av intresse för polisen, understryker de.

– Jag vill vädja till allmänheten att inte låsa sig vid uppgiften om att det ska ha varit tre gärningsmän, säger Robert Loeffel.

– De kan ha varit två från början och sedan har ytterligare en anslutit, eller någon annan konstellation. Vi söker alla tips om okända män som rört sig i området under natten, helt enkelt.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag