Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nytt svart rekord: Över 500 vårdas på sjukhus

Karin, 89, först ut i Skåne att få vaccinet.
Det senaste dygnet har 333 nya fall av covidsmitta konstaterats.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
I Region Skåne vårdas just nu över 500 personer med covid-19.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Vaccineringen har inletts i Region Skåne men smittspridningen är fortfarande hög.

Under måndagen hade 333 nya fall bekräftats det senaste dygnet och över 500 personer vårdas just nu på sjukhus – nytt svart rekord i regionen.

Måndagens siffror från Region Skåne visar att 533 covidsmittade personer nu vårdas på sjukhus i Skåne, 51 av dessa får intensivvård.  Totalt har 333 nya fall bekräftats det senaste dygnet. Totalt har 62 603 fall av covid-19 konstaterats i Region Skåne sedan pandemins början.

Under vintern har hårda restriktioner gällt i regionen. Den 23 december gick Region Skåne ut med en avrådan från all form av inomhusträning och uppmanade skåningarna att inte heller gå ut och handla på mellandagsrean.

– Skåne befinner sig i ett allvarligt läge med omfattande samhällspridning av covid-19 med en stor belastning på sjukvården. Det är verkligen inte läge att trängas på köpcentrum och i butiker just nu, sa Eva Melander, smittskyddsläkare i Region Skåne då.

Skåne över rikssnittet

Smittspridningen i Skåne låg då fortfarande på hög nivå, över rikssnittet.

Enligt siffrorna den 23 december låg 406 personer inlagda på sjukhus, varav 50 personer fick intensivvård. Totalt hade 658 personer med covid-19 avlidit i Region Skåne.

Under söndagen den 27 december inleddes vaccineringen mot covid-19 i Skåne. Karin Johannesson, 89, bor på ett vårdboende i Råå utanför Helsingborg och var först ut med att få sprutan.

Även i Region Blekinge har det blivit en stor ökning av antalet smittade efter julhelgen. Under måndagen hade 484 nya fall bekräftats. 27 personer vårdas nu på sjukhus, varav 6 får intensivvård.

Vaccinsamordnaren: ”Det har fungerat utmärkt”:

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!