Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

JUST NU: Oväder i Syd – SMHI varnar

Det blåser rejält i Skåne under torsdagsmorgonen – och på vissa håll har snön lagt sig.

Nu varnar SMHI för halka och stigande vattenstånd. 

DIREKTRAPPORT: Följ ovädret

Nattens oväder har fört med sig problem runtom i landet. 

I Skåne föll två träd över två motorvägar, E4 vid påfarten Vasatorp och E6 vid Helsingborg södra, rapporterar Sydsvenskan. Vindkänsliga fordon har också varnats för att köra över Öresundsbron.

SMHI har även utfärdat en gul varning om att vattenståndet längs Skånes västra kust stiger i samband med hård vind under torsdagen. Vilket riskerar att medföra översvämningar och skador på förtöjda båtar.

Till Sydsvenskan säger Max Schildt, meteorolog på SMHI att det finns risk för halka i samband med snöfallet.

– Tittar man på prognosen för yttemperaturer så kan det hamna på minussidan och då finns det risk att det fryser på vägarna. Det är alltså en viss risk för halka.

Strömavbrott

Nattens oväder har medfört flera strömavbrott på många håll i landet efter att träd blåst ner över elledningar. I Värmland drabbades sammanlagt några tusen hushåll under kvällen, däribland i Årjäng, Hagfors, Grums, Karlstad och Arvika.

I Jönköpings län var hundratals hushåll utan ström vid 06-tiden efter kraftig blåst och snöfall, det andra ovädret på bara några dagar. Främst boende i Nässjö och Eksjö är drabbade. I länet har också flera träd lagt sig över mindre vägar, skriver SVT Jönköping.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!