Foto: SVEN LINDWALL
 Foto: SVEN LINDWALL

Ölandsbron stängdes av efter lastbilsolycka

Publicerad

Ölandsbron stängdes av vid lunchtid på onsdagen.

Orsaken: En lastbil har råkat ut för en däckexplosion.

– Lastbilen har hamnat tvärs över vägbanan, så därför valde vi att stänga av, säger Kim Hild vid regionledningscentralen syd.

Klockan 12.17 började trafiken rulla igen.

Larmet kom klockan 11.31 på onsdagen. En lastbil ska ha råkat ut för däckexplosion – mitt på Ölandsbron. Som följd av olyckan är Ölandsbron avstängd – i båda riktningar.

– Lastbilen har hamnat tvärs över vägbanan, så därför valde vi att stänga av, säger Kim Hild vid regionledningscentralen vid polisen syd.

Polisen på plats för att hantera trafiken

Polis och räddningstjänst jobbar på platsen.

– Däcket har gått sönder under körning. Det har exploderat av sig själv, säger Kim Hild vid polisen och fortsätter:

– Vi är på plats just nu för att hantera trafiken.

Varken lastbilsföraren eller någon annan skadades vid händelsen.

Från klockan 12.17 rullar trafiken igen.

 

LÄS MER: Öland är ett av Sveriges mest populära resmål under sommaren

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag