Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ännu ett brutalt rån – personal tejpades fast

Foto: Anders Gronlund www.strixphoto.net
Foto: Anders Grönlund

Under natten utsattes ett boende i Vollsjö för ett grovt rån. Tre personer tog sig in och tejpade fast personalen.

Det finns stora likheter med ett annat rån på Österlen som inträffade natten till onsdag. 

– Onekligen kommer man att utreda ett eventuellt samband, säger Kim Hild, presstalesperson på polisens ledningscentral region syd. 

Under natten mot onsdag rånades par i 70-årsåldern på en gård i Brösarp på Österlen. De hotades med kniv och bands fast i sin egen bostad. De tre misstänkta gärningsmännen bröt sig in i huset genom att krossa ett fönster. 

– Paret blev fastbundna och lyckades larma först när de kommit loss, säger Kim Hild, presstalesperson på polisens ledningscentral.

24 timmar senare, bara ett par mil bort, har nu ett liknande rån inträffat. Tre personer tog sig under natten på ett okänt sätt in på ett boende i Vollsjö. 

– När de kommit in har de tejpat personal och tillgripit gods, säger Kim Hild.

Händelsen skall ha inträffat drygt en timme innan polisen får larmsamtalet. Stöldgodset består i bland annat ett bankkort, en mobiltelefon och en surfplatta.

Ambulans kontrollerade personalen

Nu ska eventuellt samband med rånet i Brösarp utredas. 

– Det är onekligen så att man kommer utreda om det finns en koppling till rånet i går i och med att det även här var tre personer som bröt sig in och att de tejpade fast personalen. Nu har de inte bundit fast vilket var fallet i går, men det är ju nästan samma sak, säger Kim Hild.

Ambulans har kontrollerat personer på boendet men ingen har behövt åka till akuten. 

Polisen har sökt med hundar på platsen, det kommer att genomföras en teknisk undersökningunder dagen, för att säkra spår efter rånarna. 

En anmälan är upprättad om rån. Ingen misstänkt är gripen.