Sommarens Sweden Rock ställs in: ”Siktar mot 2021”

Sommarens Sweden Rock ställs in
Sweden Rock är landets största rockfestival och skulle hållts utanför Sölvesborg 3-6 juni.
Foto: JENS CHRISTIAN

Sweden Rock Festival i sommar ställs in. 

Det beskedet lämnade arrangörerna under tisdagsförmiddagen. 

”De senaste veckornas prognoser har inte gett oss de signaler vi hade behövt, och vi står nu i en situation som aldrig tidigare förekommit. Därför siktar vi nu mot 2021 istället”, skriver festivalen i ett pressmeddelande. 

Tanken var att Sweden Rock Festival skulle hållas 3-6 juni och som vanligt skulle den stora festplatsen vara i Norje utanför Sölvesborg. Men det blir ingenting med det. 

Coronavirusets framfart över världen stoppar festivalen, som i år bland annat bjöd på toppnamnen Guns N' Roses, Volbeat, In Flames och Hellacopters. Arrangörerna hoppades in i det sista att kunna sjösätta årets festival i någon form.

Inställt – därför togs beslutet

”Den senaste tiden har vi arbetat hårt med att undersöka möjligheterna att senarelägga 2020 års Sweden Rock Festival från juni till slutet av sommaren. Ett tag såg det möjligt ut, då vi fick väldigt positivt gensvar på förslaget från artister, leverantörer och samarbetspartners”, skriver festivalledningen i ett pressmeddelande. 

Men under de senaste veckorna har det sakta men säkert gått upp för arrangörerna att det är omöjligt att arrangera festivalen i sommar. 

Det stora affischnamnet på festivalen var Guns N' Roses.
Foto: HANNA BRUNLÖF

Så blir det med biljetterna

Det är med stort vemod som beskedet lämnas från festivalledningen. 

”Vi vet att Sweden Rock Festival är en av årets höjdpunkter för många av våra besökare. Festivalen har även har stor betydelse för åtskilliga andra, så som crew, leverantörer, samarbetspartners, föreningar, försäljare, campingar, hotell med flera.”

Biljetter köpta till Sweden Rock Festival 2020 kommer nu automatiskt att gälla för festivalen 2021, men alla erbjuds också möjlighet till kontant återlösen av biljetten.

”Vi riktar nu om arbetet och lägger all fokus på 2021 års festival i stället, och lovar att göra allt i vår makt för att nästa års festival ska bli den bästa någonsin”, skriver festivalledningen i pressmeddelandet

Inställd festival – fansen förstår

På festivalens Facebooksida är hårdrocksfansen besvikna över beslutet – men har förståelse. 

”Ingen kunde förutse det som hänt. Ni gör absolut rätt att flytta fram festivalen. Det känns mycket bättre att kunna gå bland folk och ha kul 2021 istället för rädslan för ett jäkla virus. Lovar att ha minst dubbelt så kul nästa år!”, skriver en. 

”Klokt val, men fruktansvärt tråkigt, denna underbara festivalen är något jag ser framemot varenda år! Men jag behåller min biljett så ni kan fortsätta nästa år! Keep on rocking”, skriver en annan. 

3 000 personer arbetar för festivalen via ett antal föreningar. De kommer att ersättas genom ett föreningsbidrag baserat på antal arbetade timmar. Festivalen kommer att betala ut fullt föreningsbidrag till alla föreningar som de har avtal med. 

På sin hemsida välkomnar nu Sweden Rock Festival välkomna den 9-12 juni 2021. 

TV: Dagens toppnyheter

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!