Flera samtal larmade polisen om en skottlossning på Hermodsdal i Malmö. Foto: Fritz SchibliFlera samtal larmade polisen om en skottlossning på Hermodsdal i Malmö. Foto: Fritz Schibli
Flera samtal larmade polisen om en skottlossning på Hermodsdal i Malmö. Foto: Fritz Schibli
På plats anträffades en död och en allvarligt skadad person. Foto: Fritz SchibliPå plats anträffades en död och en allvarligt skadad person. Foto: Fritz Schibli
På plats anträffades en död och en allvarligt skadad person. Foto: Fritz Schibli
Ett område på 200 meter spärrades av. Foto: Fritz SchibliEtt område på 200 meter spärrades av. Foto: Fritz Schibli
Ett område på 200 meter spärrades av. Foto: Fritz Schibli
Polisen har startat en förundersökning. Foto: Fritz SchibliPolisen har startat en förundersökning. Foto: Fritz Schibli
Polisen har startat en förundersökning. Foto: Fritz Schibli

20-åring död efter skjutning i Malmö

Publicerad

Skottlossningen på torsdagskvällen, på Eriksfältsgatan i Malmö, skrämde grannarna som ringde SOS.

När polisen kom till platsen kunde de konstatera att en man avlidit, och att en annan vårdas med livshotande skador.

Båda ska vara i 20-årsåldern.

– Jag ser en övertäckt person här på marken, sa Kvällspostens fotograf som snabbt tog sig till platsen.

Höga smällar hördes på Erikfältsgatan i stadsdelen Hermodsdal i Malmö på torsdagskvällen. 

Flera personer i området ringde in till polisen vid 21.22-tiden med anledning av den misstänkta skottlossningen. Polispatruller kom snabbt till platsen och spärrade av ett stort område.

– Vi har fått flera samtal, säger Stephan Söderholm vid polisens regionledningscentral.

På plats anträffade polisen två skadade personer. Båda två ska vara i 20-årsåldern.

En avliden

Enligt Kvällspostens fotograf på plats var en av dem avliden när polisen kom fram.

– Jag ser en övertäckt person här på marken, säger fotografen.

Polis på plats har bekräftat uppgifterna för Sydsvenskan.

Den andre personen – en man i 22-årsåldern – fördes akut till sjukhus och enligt Region Skåne vårdas han under natten med livshotande skador.

Polispatruller kom snabbt till platsen.Foto: Fritz Schibli

Stor avspärrning

En inre och en yttre avspärrning sträcker sig ungefär 200 meter längs gatan. Avspärrningarna utökades drygt en timme efter larmet till att även inkludera Professorsgatan.

I nuläget vill man på polisens ledningscentral inte yttra sig om eventuella motiv, men polis på plats berättar att de beskjutna är kända av polisen sedan tidigare.

Enligt uppgifter till Kvällsposten ska incidenten ha en koppling till en man som nyligen släppts ut ur fängelset, och Sydsvenskan skriver att den man som på torsdagen blev ihjälskjuten även blev beskjuten på Holma i somras.

Polisen har efter den misstänkta skjutningen undersökt en grå Mercedes som stått kvar vid ett gatukök i närheten – de uppger också att de har lokaliserat en brottsplats som kommer att undersökas.

– Det är sannolikt så att de beskjutna personerna har suttit i bilen, säger vittne på platsen till Kvällsposten.

Skottskadad bil beslagtagen

Polisen ska också ha hittat en annan bil, även denna med skottskador, vid akutmottagningen. Både bilen och akutmottagningen spärrades av under torsdagskvällen. 

För Kvällsposten berättar Stephan Söderholm hos polisen att bilen kan ha med skjutningen att göra.

– Vi har beslagtagit bilen och misstänker att den har med det inträffade att göra.

För de boende i området har skjutningen varit obehaglig. En man som bor på platsen berättar att hans familj har vant sig vid den otäcka vardagen, men att de nu överväger att flytta.

– Jag hörde inte skotten utan såg bara polisen komma och spärra av. Det var på andra sidan gatan, säger vittnet, Daniel, och fortsätter:

– Det är inte så att vi blir rädda längre. Det händer tyvärr ganska ofta. Vad ska man göra, flytta? Det är något vi får fundera över.

En annan person, Anders, känner en oro sprida sig i området.

– Det är klart man blir rädd, man får tankar kring vad som händer och sker precis där man bor. Även om det här säkert är mellan olika gäng så känns det som att det kan hända vem som helst och när som helst.

 

LÄS MER: Lista: Samtliga skjutningar i Malmö under 2017

Relaterade ämnen
Elvira Lagerström Dyrssen
Elvira Lagerström Dyrssen
Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag