En anhållen misstänkt för mordet i Sösdala

Polisen har på måndagen hittat en avliden man i en bil, utanför Hässleholm.
Foto: Jens Christian
Mannen hittades död i en bil i Hässleholm under måndagen.
Foto: Googlemaps

Polisen utreder ett misstänkt mord i Sösdala utanför Hässleholm.

Offret hittades död i en bil.

En man i 50-årsåldern är anhållen för mord.

Den döde mannen hittades vid 15-tiden på måndagen i en bil utanför ett flerfamiljshus i Sösdala. Polisen är mycket förtegen om omständigheterna kring händelsen och vill inte berätta vad som ligger bakom misstankarna om att mannen har mördats.

– Eftersom det inte går att utesluta att ett brott ligger bakom har en förundersökning om mord inletts, säger Lotta Ek, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kristianstad.

I anslutning till platsen greps en man i 50-årsåldern. Efter förhör med honom anhölls han under kvällen på beslut av jouråklagare.

Offret i Sösdala är inte identifierat

Polisen vill inte säga hur den anhållne ställer sig till mordmisstankarna.

Offrets identitet var ännu vid 21-tiden på måndagskvällen inte klargjord. 

Det är heller inte känt vad som fick polisen att kontrollera fordonet eller hur länge kroppen har varit i bilen.

– Det är inga uppgifter jag kan kommentera nu, säger Maya Forstenius, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.

Enligt uppgifter till Kvällsposten har den anhållne mannen täta kopplingar till bostaden, där bilen och den döda kroppen hittades.

Den misstänkte mannen förekommer i polisens register sedan tidigare. För en kort tid sedan dömdes han för misshandel, ett brott han även satt häktad för under en tid.

Under eftermiddagen och kvällen genomförde polisen en teknisk undersökning på platsen.
Foto: Jens Christian

Polisens tekniker på plats i Sösdala

Under eftermiddagen och kvällen genomförde polisen en teknisk undersökning i anslutning till platsen där den döde mannen hittades. Det är inte känt vad undersökningen har gett.

Ett stort antal poliser har under måndagen arbetat med mordutredningen på plats.

– Jag och min särbo förstod att det var något speciellt som hade hänt när vi såg tekniker gå omkring i vita overaller. Det var en del folk som stod där och tittade, säger Lena Jönsson som bor i området.

Mordoffret ska obduceras

Flera patruller har också knackat dörr i området i jakt på vittnen och uppgifter som kan vara av intresse för mordutredningen.

Den första delen av den kriminaltekniska undersökningen avslutades vid 20.30-tiden på måndagskvällen. Då lämnade teknikerna platsen och den döde mannen fördes bort.

– Kroppen ska genomgå en rättsmedicinsk undersökning för att försöka fastslå den exakta dödsorsaken, säger Lotta Ek vid polisen i Kristianstad.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!