Polisinsats på skola – en elev har gripits

Publicerad

Under måndagseftermiddagen pågick en massiv polisinsats på en skola i Köpenhamn. 

Både polis och räddningstjänst var plats – skolan ska vara avspärrad.

En elev är gripen. 

Tungt beväpnad polis och räddningstjänst var på plats på en skola i Köpenhamn under måndagseftermiddagen. Enligt Ekstrabladet handlade det om en gymnasieskola i västra Köpenhamn.

 

https://twitter.com/VestegnsPoliti/status/985879093785825280

 

Polisen hade även en hundpatrull på plats och sökte i området. En elev ska ha gripits på platsen. 

Köpenhamns polis meddelar följande på Twitter:

– Vi har varit i gång med att undersöka misstänkta förhållanden på CPH West i Ishöj. Det är lugnt igen – men polisen är fortfarande på plats.

Polisen: ”Tog inga risker”

På en presskonferens på måndag eftermiddag sa polisen att de fruktade att en ung man ville begå en skolskjutning. Efter att han blivit bortvisad från skolan påstås det att några av hans kommentarer fick polisen att fruktade en skolskjutning.

– I de tider vi lever i tog vi inga chanser. Vi arresterade eleven vid hans hemvist utan drama. Samtidigt blockerade vi gymnasieskolan, meddelade Köpenhamnspolisen vid ett pressmöte.

Eftersom gripandet har skett så nyligen, har polisen inte kunnat gå ut med någon ålder på den gripne.

Relaterade ämnen
Elin Salenstedt
Elin Salenstedt

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag