Mannen som sköts av polis har avlidit

Publicerad

Mannen som sköts av polisen på Nikolaigatan har avlidit, rapporterar 24Malmö.

Den skjutne mannen misstänktes för mordförsök på två poliser men hann aldrig förhöras av polisen.

– Det har inte gått att genomföra förhör, han vårdas fortfarande på sjukhus, sa åklagare Neela Frisell, på måndagen.

Mannen sköts av polis på Nikolaigatan den 20 september. Enligt polisen angrep mannen patrullen, vilket fick en av dem att skjuta mannen. Han fördes till sjukhus och vårdades för allvarliga skador. 

Efter händelsen inleddes två parallella förundersökningar, en vid särskilda åklagarkammaren för att utreda polisernas agerande och ytterligare en utredning vid Malmö åklagarkammare mot den skjutne mannen. 

Avled av sina skador

På onsdagsmorgonen meddelade polisen att mannen hade avlidit av sina skador, enligt 24Malmö. 

Den avlidne mannen misstänktes efter händelsen för mordförsök på de två poliserna. Enligt åklagaren fanns det även andra brottsrubriceringar som kunde vara aktuella. 

Men några förhör hann aldrig genomföras med mannen och han tilldelades aldrig någon försvarare.

– Nej, det har inte gått att genomföra förhör och han har han inte fått någon försvarare tillförordnad. Han vårdas fortfarande på sjukhus, sa Neela Frisell, åklagare för förundersökningen mot mannen under måndagen till Kvällsposten. 

Neela Frisell ville inte gå in på vad som hände på platsen eller varför polisen befann sig där. Hon ville inte heller berätta var på kroppen mannen skjutits.

– Det är ingenting jag går in på, vi är i ett känsligt läge, sa Neela Frisell då.

Relaterade ämnen
Karin Selåker Hangasmaa
Karin Selåker Hangasmaa

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag