Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Knivman sköts av polis efter rån

Mannen sköts efter att han vägrat släppa sin kniv på polisens uppmaning. Då hade han förstört inredning och fönster på pizzerian. Foto: Mikael Nilsson
Pizzerian är under tidig eftermiddag avspärrad. Foto: Mikael Nilsson
En man sköts av polis under tisdagen. Foto: Mikael Nilsson
Enligt polisen hade han kniv i sin hand. Foto: Mikael Nilsson

En knivman har skjutits av polis på ett torg i centrala Trelleborg. 

Trots varningsskott vägrade mannen släppa sin kniv. 

– Han sköts därför i benet, säger Anna Göransson, informatör vid polisens ledningscentral. 

Klockan 10.53 under tisdagsförmiddagen fick polisen in ett larm om skadegörelse och rån i centrala Trelleborg. Enligt uppringaren ska en man ha slagit sönder fönster och inredning på en pizzeria. 

Enligt polisen tog han sig efter det mot Stortorget. Enligt polis på plats uppträdde mannen hotfullt. 

– Han ska också haft en kniv i handen. Polis påträffar honom på Stortorget och man ville få honom att släppa kniven och avlossade ett varningsskott. Det fick inte önskad effekt och därför sköts han i benet av polis, säger Anna Göransson.  

Mannen ska innan skadegörelsen ha rånat pizzerian på en mindre summa kontanter. 

Enligt Trelleborgs Allehanda uppger vittnen på plats att mannen hade en machete i handen. Det är inget som bekräftas av polisen i nuläget. 

Fördes till sjukhus

Mannens skador än så länge okända, men han har förts med ambulans tillsjukhus. Han greps på platsen. 

– Vi arbetar nu med ärendet och håller vittnesförhör. Brottsrubriceringar får vi återkomma till, säger Anna Göransson, som inte vet om mannen var påverkad av något. 

Pizzerian är under tisdagseftermiddagen avspärrad och personalen som arbetade vid tidpunkten har hämtats in till förhör, upplysningsvis. Dessutom fortsätter arbetet med att säkra spår i det avspärrade området. 

– Här under kvällen kommer vi höra mannen på sjukhuset. Utifrån vad som framkommer i det förhöret kommer åklagaren besluta om mannen ska släppas eller anhållas, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson på polisens ledningscentral.

Allvarligt skadad

Enligt polisen skadades ingen annan i samband med händelsen. En stor del av Stadsparken i Trelleborg är avstängd i väntan på den kriminaltekniska undersökningen.  

Enligt region Skånes presstjänst rör det sig om en man i 35-årsåldern, som vårdas på universitetssjukhuset i Malmö.

– Eftersom det rör sig om en skottlossning är det alltid allvarliga skador, men han är inte livshotande skadad, säger Thomas Nilsson, kommunikatör på region Skåne. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!