Mannen sköts efter att han vägrat släppa sin kniv på polisens uppmaning. Då hade han förstört inredning och fönster på pizzerian. Foto: Mikael NilssonMannen sköts efter att han vägrat släppa sin kniv på polisens uppmaning. Då hade han förstört inredning och fönster på pizzerian. Foto: Mikael Nilsson
Mannen sköts efter att han vägrat släppa sin kniv på polisens uppmaning. Då hade han förstört inredning och fönster på pizzerian.  Foto: Mikael Nilsson
Pizzerian är under tidig eftermiddag avspärrad. Foto: Mikael NilssonPizzerian är under tidig eftermiddag avspärrad. Foto: Mikael Nilsson
Pizzerian är under tidig eftermiddag avspärrad. Foto: Mikael Nilsson
En man sköts av polis under tisdagen. Foto: Mikael NilssonEn man sköts av polis under tisdagen. Foto: Mikael Nilsson
En man sköts av polis under tisdagen.  Foto: Mikael Nilsson
Enligt polisen hade han kniv i sin hand. Foto: Mikael NilssonEnligt polisen hade han kniv i sin hand. Foto: Mikael Nilsson
Enligt polisen hade han kniv i sin hand.  Foto: Mikael Nilsson

Knivman sköts av polis efter rån

Publicerad

En knivman har skjutits av polis på ett torg i centrala Trelleborg. 

Trots varningsskott vägrade mannen släppa sin kniv. 

– Han sköts därför i benet, säger Anna Göransson, informatör vid polisens ledningscentral. 

Klockan 10.53 under tisdagsförmiddagen fick polisen in ett larm om skadegörelse och rån i centrala Trelleborg. Enligt uppringaren ska en man ha slagit sönder fönster och inredning på en pizzeria. 

Enligt polisen tog han sig efter det mot Stortorget. Enligt polis på plats uppträdde mannen hotfullt. 

– Han ska också haft en kniv i handen. Polis påträffar honom på Stortorget och man ville få honom att släppa kniven och avlossade ett varningsskott. Det fick inte önskad effekt och därför sköts han i benet av polis, säger Anna Göransson.  

Mannen ska innan skadegörelsen ha rånat pizzerian på en mindre summa kontanter. 

Enligt Trelleborgs Allehanda uppger vittnen på plats att mannen hade en machete i handen. Det är inget som bekräftas av polisen i nuläget. 

Fördes till sjukhus

Mannens skador än så länge okända, men han har förts med ambulans tillsjukhus. Han greps på platsen. 

– Vi arbetar nu med ärendet och håller vittnesförhör. Brottsrubriceringar får vi återkomma till, säger Anna Göransson, som inte vet om mannen var påverkad av något. 

Pizzerian är under tisdagseftermiddagen avspärrad och personalen som arbetade vid tidpunkten har hämtats in till förhör, upplysningsvis. Dessutom fortsätter arbetet med att säkra spår i det avspärrade området. 

– Här under kvällen kommer vi höra mannen på sjukhuset. Utifrån vad som framkommer i det förhöret kommer åklagaren besluta om mannen ska släppas eller anhållas, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson på polisens ledningscentral.

Allvarligt skadad

Enligt polisen skadades ingen annan i samband med händelsen. En stor del av Stadsparken i Trelleborg är avstängd i väntan på den kriminaltekniska undersökningen.  

Enligt region Skånes presstjänst rör det sig om en man i 35-årsåldern, som vårdas på universitetssjukhuset i Malmö.

– Eftersom det rör sig om en skottlossning är det alltid allvarliga skador, men han är inte livshotande skadad, säger Thomas Nilsson, kommunikatör på region Skåne. 

Relaterade ämnen
Karin Selåker Hangasmaa
Karin Selåker Hangasmaa

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag