Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man räddad efter drunkningstillbud

Drunkningsolyckor - statistik.
Ett stort räddningspådrag vid Farhult slutade lyckligt. Mannen räddades, nerkyld men oskadd.Foto: Martin Eriksson / TOPNEWS

En man som fallit överbord när han var ute och fiskade räddades på torsdagskvällen utanför Farhult i nordvästra Skåne.

– Han var nerkyld men mådde efter omständigheterna bra, säger inre befäl Ronny Lundgren vid räddningstjänsten Skåne nordväst.

Mannen hade under eftermiddagen gett sig ut för att fiska. När hans fru tyckte att mannen varit ute ovanligt länge gav hon sig ner till Farhultshamnen.

Ute till havs kunde hon se mannens båt – som var tom. Så hon larmade 112.

– Vi fick in larmet klockan 19.24, säger Ronny Lundgren.

– Det blev en operation för sjöräddningen men vi samarbetade. Där var räddningstjänst från Höganäs och dykare från Helsingborg, och en helikopter sattes också in.

Mannen hittades i vattnet

Alldeles innan det hunnit mörkna hittades mannen.

– Han hittades några hundra meter längre bort, vid Farhultsbadet. Han fanns cirka 50 meter ut i vattnet men han hade flytväst, säger Ronny Lundgren.

Mannen togs om hand inne i en av ambulanserna. Men han behövde inte föras till sjukhus – det räckte med lite tillsyn från ambulanssjukvårdarna.

Räddningspådraget blåstes av klockan 19.54. Sjöräddningen tog hand om mannens båt och såg till att den kom in till land.