Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Man gripen för inbrott – känd av polisen

Förbipasserande såg att två personer smög utanför ett hus. De larmade polisen som grep en man i 45-årsåldern. Den andra personen kom undan.

– Han är känd för liknande ärenden hos oss sedan tidigare, säger Fredrik Bratt, informatör vid polisens ledningscentral.

Vid 20.36 på onsdagskvällen larmades polisen om ett pågående misstänkt inbrott i Nosaby, utanför Kristianstad.

Det var civila som hade iakttagit att två personer hade smugit runt ett hus på ett märkligt sätt i mörkret och därför larmat polisen.

När polisen kom till platsen kunde de gripa en man i 45-årsåldern i anslutning till huset men den andra personen hade hunnit fly. Polisen sökte efter honom med hundpatrull men utan resultat.

– Men vi har säkrat vissa spår. Vi misstänker alltså två gärningsmän men en kom undan, säger Fredrik Bratt.

Skador på husets dörr

På dörren till huset fanns skador som tyder på att någon försökt bryta sig in. Huset ligger på landet, strax utanför Kristianstad och är ett nybygge. Det är därför initialt oklart om någon redan bor i huset eller om det fortfarande är ansett som en byggarbetsplats. Initialt så misstänker polisen försök till grov stöld.

– Det är alltid grov stöld om det är inbrott i folks bostäder, det är mer integritetskränkande än andra lokaler, säger Fredrik Bratt.

Känd sedan tidigare

Den gripne mannen är känd av polisen sedan tidigare för liknande ärenden och polisen hoppas kunna få tag på den andra förövaren.

– Vi vet vilka den här personen brukar umgås med, säger Fredrik Bratt. 

Nu ska mannen förhöras och sedan är det upp till åklagare om han kommer anhållas.

– I och med att det är två gärningsmän är det extra viktigt att höra honom ordentligt. En anledning till att han inte ska släppas kan ju vara att man ska undvika att de ska kunna prata sig samman, säger Fredrik Bratt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!