Mannen döms i hovrätten för köp av sexuella tjänster av barn. Foto: LASSE SVENSSON / KVP/EXPRMannen döms i hovrätten för köp av sexuella tjänster av barn. Foto: LASSE SVENSSON / KVP/EXPR
Mannen döms i hovrätten för köp av sexuella tjänster av barn. Foto: LASSE SVENSSON / KVP/EXPR
Mannen som är i 40-årsåldern stämde träff över internet med 13-åring för att köpa sex.Mannen som är i 40-årsåldern stämde träff över internet med 13-åring för att köpa sex.
Mannen som är i 40-årsåldern stämde träff över internet med 13-åring för att köpa sex.

Man köpte sex av 13-åring – döms

Publicerad

Efter att ha stämt möte med en 13-åring för att köpa sexuella tjänster döms en man i Skåne, rapporterar Sydsvenskan.

Mannen stod åtalad för våldtäkt mot barn men döms för köp av sexuella tjänster av barn.

Straffet blir skyddstillsyn och mannen ska även genomgå frivårdens relations- och samlevnadsprogram.

I januari i år bokade mannen som bor i Lomma träff med en person som han träffat på internet. Mannen är i 40-årsåldern och menar i förhör att han trodde att personen han skulle träffa var 15 år. 

I själva verket rörde det sig om en 13-åring. Över internet hade de kommit överens om att mannen skulle köpa sexuella tjänster av 13-åringen, enligt domen. 

Döms till skyddstillsyn

Åklagaren ansåg att mannen skulle dömas till våldtäkt mot barn, men i tingsrätten dömdes han till köp av sexuella tjänster av barn. Domen överklagades och nu gör hovrätten samma bedömning som tingsrätten.

Mannen döms till skyddstillsyn och ska genomgå frivårdens relations- och samlevnadsprogram, Ros, som riktar sig till män dömda för olika typer av sexualbrott.

 

LÄS MER: Skånsk företagare häktad för sexbrott mot barn 

Karin Selåker Hangasmaa
Karin Selåker Hangasmaa

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag