Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man hittades skjuten – 64-åring anhållen

Fördes till sjukhus i Malmö med ambulans.
Den skjutne mannen lastades i en ambulans och kördes till sjukhus.Foto: Anders Magnusson
Platsen för skjutningen spärrades av och polisen beställde ut en specialsökhund för att leta efter vapen och patronhylsor.Foto: Anders Magnusson

Den man i 45-årsåldern som hittades skottskadad utomhus på Docentgatan i Malmö under söndagskvällen skadades allvarligt.

En 64-årig man är anhållen, misstänkt för inblandning i skottlossningen. 

– Vi ser ingen koppling till de allvarliga konflikterna mellan kriminella gäng, säger Malmöpolisens presstalesperson Nils Norling till SVT

Flera patruller skickades till Docentgatan i Malmö sent på söndagskvällen efter att flera boende i området larmat om en misstänkt skottlossning. 

En person uppgav till Kvällsposten att två skott hade hörts.

På platsen hittades en skottskadad man i 45-årsåldern. Han fördes till sjukhus och enligt Region Skånes hemsida skadades han allvarligt. 

Under måndagsmorgongen genomförde polisen en brottsplatsundersökning med hjälp av en så kallad specialsökhund som letade efter vapnet som användes eller patroner som kastats ut ur ett vapen.

Man pratade även med vittnen i området. Nära brottsplatsen påträffades då en 64-årig man som greps och senare anhölls, misstänkt för inblandning i skottlossningen. 

”Ingen koppling”

Malmöpolisens presstalesperson Nils Norling kunde senare under dagen berätta att den skjutne inte hade några livshotande skador. 

– Vi ser ingen koppling till de allvarliga konflikterna mellan kriminella gäng, säger han till SVT.

Varken offer eller misstänkt gärningsman är skrivna i Malmö, uppger Sydsvenskan

– Men med det sagt. Vi har ett antal allvarliga pågående konflikter i Malmö som kan eskalera till grovt våld. Vi arbetar intensivt just nu mot flera grupperingar för att kyla ner situationen. Men konfliktnivån är hög i den undre världen i Malmö, säger Nils Norling till tidningen. 

Under måndagen hölls inledande förhör både med den skadade 45-åringen och den misstänkte 64-åringen. Båda två är kända för polisen i andra sammanhang

Rättelse: I en tidig version av artikeln uppgavs att den anhållne mannen var 74 år gammal. Han är 64 år gammal. 

Polisens råd vid eventuell skottlossning – sätt dig i säkerhet – ring 112.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!