Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man begärs häktad för våldtäkt mot 10-åring

Genrebild. Polisen kunde gripa mannen och han anhölls på tisdagen.
Foto: TT NYHETSBYRÅN

I torsdags våldtogs en flicka på en innergård i Malmö. Polisen sökte efter mannen och han anhölls i tisdags.

Nu begärs mannen häktad, misstänkt för våldtäkt mot barn.

Han är sedan tidigare misstänkt för två andra fall av sexbrott.

Mannen ska ha tagit kontakt med flickan vid 17-tiden på torsdagen i förra veckan när hon vistades vid ett cykelförråd på en innergård i nordöstra delen av Malmö. Där misstänks mannen ha våldtagit henne.

Soprummet och cykelförrådet spärrades av och polisen påbörjade sökandet efter den misstänkte. Bland annat knackade man dörr i området och gick igenom övervakningsfilmer och flickan kunde bidra med ett signalement på mannen. 

Den misstänkte mannen anhölls på tisdagen. Han är i 30-årsåldern, bosatt i Malmö och sedan tidigare dömd för bland annat rån och misshandel. På onsdagen och begärdes han häktad vid Malmö tingsrätt, misstänkt för våldtäkt mot barn. 


LÄS MER: Våldtäktsdömd plastikkirurg vill få tillbaka legitimationen

Misstänks ha antastat flicka

I september åtalades mannen, misstänkt för ett sexuellt ofredande i augusti i år. Det ska ha skett i Umeå. 

Han ska ha gått fram till en kvinna i 50-årsåldern, tagit henne på rumpan och sagt att han ville ha sex med henne, enligt stämningsansökan. Han ska även ha visat sitt kön och frågat om han fick köpa sex av kvinnan.

Mannen greps samma dag av polis och bar vid tillfället på en kniv. Han släpptes på fri fot och tre veckor senare misstänks han ha antastat och sexuellt ofredat en 14-årig flicka i en park i Skellefteå. Även då försattes han på fri fot. 


LÄS MER: Man anhållen för våldtäkt av tioårig flicka på innergård

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!