Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mamma misstänks ha dödat sin bebis – nu har hon släppts

Pappan berättade om sina känslor för Kvällsposten under förra veckan.
Kvällsposten intervjuade flickans pappa strax efter att han släpptes. Nu är även mamman släppt.

En 27-årig kvinna har suttit häktad misstänkt för att ha dödat sin nyfödda dotter i en taxi.

Nu har hon släppts ur häktet i Kalmar.

– För att begära kvinnan häktad på sannolika skäl måste misstankarna mot henne stärkas och det har utredningen i det här skedet inte kunnat visa. Hon ska alltså släppas fri, säger kammaråklagare Jeanette Boye.

Den lilla flickan föddes vid länssjukhuset i Kalmar. Några dagar senare skickades barnet till Malmö för att röntga sin höft. I en taxi beställd av sjukhuset blev den lilla flickan livlös. Ambulans tillkallades men hennes liv gick inte att rädda. Hur flickan dött är inte fastslaget.

Båda hennes föräldrar anhölls dagen efter, den 9 november. 

Under häktningsförhandlingarna släpptes pappan, men mamman häktades på den lägre misstankegraden, skäligen misstänkt. 

– Det är som den värsta mardrömmen. Det spelar ingen roll att jag är fri så länge min fru sitter i häktet. Jag kommer inte kunna vila förrän hon är fri, berättade pappan för Kvällsposten efter frisläppandet. 

”Ska släppas fri”

”Tingsrätten häktade henne i en vecka, i avvaktan på om ytterligare utredningsåtgärder skulle innebära att brottsmisstankarna kunde nå upp till sannolika skäl, den högre misstankegraden”, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Men så blev inte fallet.  

– För att begära kvinnan häktad på sannolika skäl måste misstankarna mot henne stärkas och det har utredningen i det här skedet inte kunnat visa. Hon ska alltså släppas fri, säger kammaråklagare Jeanette Boye.

Brottsmisstanken mot kvinnan kvarstår tills vidare, meddelar Åklagarmyndigheten. 

Släkting: ”Fantastiskt”

Kvällsposten meddelade beslutet om att kvinnan ska släppas till en nära släkting till paret. 

– Det är fantastiska nyheter, nu ska jag meddela hennes man, säger han. 

– Jag hoppas vi får tillbaka henne så fort som möjligt. 

Länssjukhuset i Kalmar har också börjat utreda vad som hände och varför de valde taxi som transportmedel till sjukhuset i Malmö.

– Jag har precis satt i gång utredningen. Återkom nästa vecka så får vi se hur långt jag har hunnit, säger chefsläkare Gunhild Nordesjö Haglund. 

Ladda ner KvP:s nyhetsapp.Foto: Skärmdump